Naslovna  |  Saopštenja  |  Neprihvatljivo prozivanje novinara u izveštaju Helsinškog odbora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 09. 2008.

Neprihvatljivo prozivanje novinara u izveštaju Helsinškog odbora

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neprihvatljivim prozivanje novinara i medija na način na koji je u svom izveštaju za 2007. godinu učinio Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

U izveštaju se imenom i prezimenom navode poznati novinari Slobodan Reljić, Zoran Ćirjaković, Bogdan Tirnaninć, Ljiljana Smajlović, Svetlana Vasović-Mekina.

UNS-u je nejasno po kakvim kriterijumima su ovi novinari dovedeni u negativan kontekst, što neodoljivo podseća na pravljenje lista po matrici moralno političke podobnosti.

UNS ističe da je prošlo vreme delikta mišljenja i verbalnog delikta i da je opravdana jedino prozivka onih koji se služe govorom mržnje, a to po našem dubokom uverenju nikako nisu pomenute kolege.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi