Naslovna  |  Saopštenja  |  Kazniti huligane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 04. 2006.

Kazniti huligane

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje napad na novinarsku ekipu dnevnog lista „Glas javnosti“, koji se dogodio u Dubrovniku, uoči jučerašnje vaterpolo utakmice Jug – Partizan.

UNS zahteva od državnih organa Hrvatske da se huligani koji su napali Dejana Ignjatovića, novinara sportske redakcije, i Predraga Milosavljevića, fotoreportera, pronađu u najkraćem roku i kazne kako se ne bi stekao utisak da ovakvi incidenti mogu da prolaze nekažnjeno i u budućnosti.

UNS podseća da su na ekipu „Glasa javnosti“ huligani nasrnuli bez ikakvog povoda i da su pored nanošenja telesnih povreda pribegli i uništavanju profesionalne opreme, razbivši lap-top računar i fotoaparat, koji su Milosavljeviću i Ignjatoviću bili neophodni u obavljanju novinarskog zadatka.

UNS apeluje na novinarske asocijacije u Hrvatskoj da osude ovaj napad i pozdravlja kolegijalni istup Hrvatskog novinarskog društva i njihovog potpredsednika Luku Braila, koji je izrazio žaljenje što se kolegama koji su došli da rade svoj posao dogodio ružan i necivilizacijski ispad.

UNS još jednom podseća da je u martu 2005. na utakmicama u Zagrebu, između ekipa iz Hrvatske i Srbije, nekoliko kolega teško povređeno u organizovanim napadima pre i za vreme utakmica, te da su se novinari, snimatelji i fotoreporteri našli na meti huligana i da su im životi bili ugroženi dok su obavljali svoje profesionalne dužnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi