Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Osuđujemo pretnje Predragu Sarapi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 05. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Osuđujemo pretnje Predragu Sarapi

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje preteću poruku koju je bivša novinarka Biljana Lukić uputila voditelju televizije Pink Predragu Sarapi na društvenoj mreži Tviter.

UNS upozorava javnost da nasilna retorika na privatnim nalozima ugrožava bezbednost novinara i pogoršava njihove uslove za rad. 

Udruženje novinara ponovo apeluje na kolege da se uzdrže od poziva na linč drugih kolega i od nasilne retorike kojom se smanjuje prostor medijskih sloboda. 

Novinari i medijski radnici, kao javne ličnosti, imaju dodatnu odgovornost da na svojim nalozima na društvenim mrežama ne podstiču mržnju svojih pratilaca. 

Komentari (4)

ostavi komentar
uto

18.05.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 13:06

Satrapa

Taj novinar Sarapa preti svima ostalima preko svojih emisija, a najviše onima koji su sačuvali zdrav razum.

Odgovori
uto

11.05.

2021.

Maki [neregistrovani] u 23:45

Ko kome i šta preti

Postalo je već uobičajeno da UNS povremeno osudjuje pretnje upućene pojedinim novinarima ili podržavaju neke druge u dve-tri rečenice, a da čitaoci ne znaju tačno o čemu je reč. To su, uglavnom, oveštale fraze kojima se nešto osudjuje ili podržava, a da se, kako predhodnik lepo primećuje, uopšte ne ukazuje ko je pretio kome i zašto i šta ta pretnja sadrži, kako bi i oni, koji ne prate društvene mreže, jer imaju pametnija posla, saznali šta se to tako strašno dogodilo da je i UNS morao da reaguje. Kao u slučaju Sarape i Lukićke. S druge strane,UNS je opširan, pa i preopširan kada je reč o njihovim medjusobnim trvenjima, kao što je i u ovom biletnu slučaj sa predsednikom, generalnim sekretarom i bivšom predsednicom udruženja. Budite profesionalniji!!!

Odgovori
uto

11.05.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 11:21

Re:

Potpuno se slažem sa predhodnikom

Odgovori
pon

10.05.

2021.

Zale [neregistrovani] u 19:52

A pretnja?

Vidim osudu preteće poruke sarapi, ali ne vidim šta je osuđeno - kako glasi ta preteća poruka sarapi, pa da ocenim da li je zaista preteća i da li je osuda na mestu. Ovako...- ništa.
Uzgred, nisam video, takođe, ni da se sarapa oglasio povodom upućene mu preteće poruke.
Valjda je logično da se prvo on oglasi akio mu je neko pretio, a onda tek udruženje koje ga podržava, ili mu je advokat, ili šta već. jer ne znam da li je sarapa sada član UNS, pošto je iz NUNS pobegao - iščlanio se kada je protiv njega podneta prijava Sudu časti NUNS, pa je tako izbegao ocenu svog moralniog, etičkog i profesionalnog postupanja.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi