Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da ispita zašto je Milanu Jovanoviću bilo onemogućeno kretanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 03. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Policija da ispita zašto je Milanu Jovanoviću bilo onemogućeno kretanje

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi sve okolnosti današnjeg incidenta u kome je novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću na radnom zadatku bilo onemogućeno da se slobodno kreće.

Milan Jovanović obavestio je UNS da ga je danas zvao direktor JKP „Vodovod“ Grocka, koji je rekao da će radnici ovog javnog preduzeća izaći na teren kako bi proverili navode iz prijave Žig infa da Živadin Mitrić iz Vrčina na svojoj njivi ima nelegalan priključak gradske vode.

„Otišao sam da izveštavam za Žig info. Sve vreme sam sedeo u vozilu iz kog sam fotografisao njihov rad. Kada su radnici otišli, iz svog automobila je izašao Mitrić sa suprugom. Zatvorili su metalnu kapiju i onemogućili su mi da izađem. Tada mi se njegova supruga obratila rečima: ‘Tu ćeš ostati, nećeš ni izaći’“, rekao je za UNS Jovanović. Dodao je da su ga zatim fotografisali, a potom otišli. On je automobilom udario u zatvorenu kapiju i tako izašao, a slučaj je prijavio policiji.

Jovanović kaže da tada policijsko obezbeđenje, koje mu je dodeljeno nakon što mu je zapaljena kuća u Vrčinu, nije bilo sa njim jer nije imao vremena da ih obavesti o ovom događaju, te je samoinicijativno otišao da izveštava. Smatra da mu je danas sloboda kretanja bila onemogućena, jer je Mitriću prijatelj Dragoljub Simonović, koji je prvostepeno osuđen da je naložio paljenje njegove kuće.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

30.03.

2021.

Kolega [neregistrovani] u 08:12

Zaključan ?

Ovde je samo jedna stvar nejasna:
Kako je kolega ušao u privatni posed bez dozvole vlasnika, i došao u priliku da ga "zaključaju" ?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi