Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Đilas i SNS da prestanu sa vređanjem novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 03. 2021.

UNS: Đilas i SNS da prestanu sa vređanjem novinara

Udruženje novinara Srbije poziva predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da prestane sa neprihvatljivom praksom omalovažavanja i vređanja novinara. Nakon što je izbacivao novinare s konferencija, potom ih vređao na osnovu njihovog fizičkog izgleda Đilas je nastavio da etiketira medije i da sudi o tome ko su novinari, a ko ne, na poslednjoj konferenciji za medije ove stranke

Dan ranije poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izneo je niz optužbi na račun redakcije KRIK-a koju je nazvao „kriminalnim udruženjem“ i tako nastavio napade poslanika vladajuće stranake na ovu redakciju iz Skupštine Srbije.  

UNS ponovo poziva predstavnike vlasti da prestanu sa napadima na medije i upozorava učesnike u javnom životu da pritiskom na medije i omalovažavanjem njihovog rada ugrožavaju slobodu i profesionalizam. Nasilnom retorikom i vređanjem medijskih radnika političari podstiču uvrede i pretnje i pogoršavaju uslove za rad i bezbednost novinara.

Komentari (3)

ostavi komentar
uto

23.03.

2021.

Zale [neregistrovani] u 21:34

Sramota

Licemerno i sramotno saopštenje.

Odgovori
uto

23.03.

2021.

Живорад (3869) [neregistrovani] u 07:29

Недопустиво

Данас бити новинар у Србији морате бити спремни на свакојака понижења. Новинарима се прети, новинаре таргетирају. Истини за вољу и недопустиво понашање неких новинара доприноси свему томе. Преиспитати статус новинара у друштву, пооштрити кривичну одговорност за напад на новинаре, али и одговорност самих новинара.

Odgovori
pet

19.03.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 18:21

Kako vas nije sramota?

Zaista...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi