Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje Vesni Mališić i izražava solidarnost sa NIN-om
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 12. 2020.

Izvor: UNS

UNS osuđuje pretnje Vesni Mališić i izražava solidarnost sa NIN-om

Udruženje novinara Srbije izražava solidarnost sa kolegijumom NIN-a i osuđuje pretnje koje su na Tviteru upućene zamenici glavnog urednika ovog nedeljnika Vesni Mališić.

UNS poziva kolege da osude svaki vid nasilja nad novinarima i da se na svojim privatnim nalozima uzdrže od nasilne retorike. Pretećim i neprimerenim porukama novinari i javne ličnosti podstiču verbalno nasilje i u komentarima svojih pratilaca i time dodatno ugrožavaju bezbednost svojih kolega i pogoršavaju uslove za profesionalan rad medija.

Uzdržavanje od nasilja i osuda pretnji svakom novinaru preduslovi su za slobodno i nezavisno novinarstvo i za smanjenje broja napada na novinare.

Komentari (3)

ostavi komentar
ned

13.12.

2020.

Milan Đokić [neregistrovani] u 20:55

Podrška

Podrška za Vesnu Mališić. Ne daj se. Da se vrabaca plašimo praćku bi nosili. Da svi hoće da krenu za tobom videli bi oni ko vozi "Mercedes" a ko otvara kapiju. Lako je kucati ovde. Hajde da idemo na teren. Da sam u tvom gradu došao bih lično da te podržim. Kada se svi oglase izgubili bi se kao pile u liftu. Jeste da sam daleko, ali ako na bilo koji način mogu da ti pomognem tu sam. UNS ima moje podatke. Otkucao sam moje pravo ime i ne bojim se nikog. Ostale novinare i "novinare" molim da se ne šire kao mrav na livadi i da koliko god mogu konkretno pomognu Vesni i ostalima koji imaju probleme po ovom i bilo kom drugom osnovu. Pozdrav i podrška Vesni Mališić od Milana Đokića iz Užica.

Odgovori
pet

11.12.

2020.

Ducista [neregistrovani] u 23:16

?!

Na 5 mestu čitam kako se osuđuju pretnje na novinarku, a ni na jednom mestu još nisam našao sadržaj pretnji i šta je tačno napisano!

Odgovori
pet

11.12.

2020.

Edib [neregistrovani] u 11:55

Podrška

Podržavam koleginucu Mališić

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi