Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Jovanović: Blaga kazna za opstrukciju suđenja (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

26. 07. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Jovanović: Blaga kazna za opstrukciju suđenja (VIDEO)

„Mislim da je blaga kazna. Očigledan je dogovor okrivljenih i advokata. Za pronevere koje su se desile u Opštini Grocka, to je sitan novac“, rekao je novinar „Žig infa“ Milan Jovanović komentarišući današnje odlaganje suđenja za paljenje njegove kuće, zbog neprisustva branilaca koji su kažnjeni sa po 80 hiljada dinara.

Aleksandar Marinković, koji se sumnjiči da je bio direktni izvršilac paljenja kuće, bez obrazloženja se nije pojavio na suđenju. U zavisnosti od odgovora zašto je bio odsutan sudija Slavko Žugić rekao je da će naknadno odlučiti šta će da preuzme.

Sudija Žugić rekao je da su zloupotrebljene procesne radnje jer se branioci bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića koji se sumnjiči da je podstrekivao paljenje kuće i Igora Novakovića osumnjičenog da je organizovao napad, nisu pojavili na suđenju zbog godišnjih odmora, iako na prethodnom ročištu to nisu nagovestili.

Danas odsutni branioci Ivica Vuković, Viktor Gostiljac i Goran Pejić, uz novčanu kaznu,  moraće da plate i troškove današnjeg suđenja.

Milan Jovanović rekao je da je reč o „opstrukciji“, jer okrivljenima nije cilj da se ovaj postupak održi, već da se „što više odugovlači, da pređe u zaborav“.

„Nije mi jasno zašto je sud okrivljene pustio da se brane sa slobode, a sada ne može da obezbedi njihovo prisustvo. Očigledno će biti prinuđeni da za njima raspisuju poternice, da budu prinudno na suđenjima“, rekao je Jovanović i dodao da možemo da očekujemo još dosta ovakvih kazni.

Sledeće ročište zakazano je 20. septembra u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Podsetimo, Milanu Jovanoviću 11. decembra oko 3.30 časova zapaljena je kuća u Vrčinu motolovljevim koktelom koji je napadač ubacio kroz prozor. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

Na prethodnom ročištu je zamenik javnog tužioca Predrag Milovanović pročitao optužnicu po kojoj se optuženi Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković, terete da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti oštećenih, odnosno Milana Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin.

Inače, Dragoljub Simonović je od 25. decembra do 6. marta bio u pritvoru, nakon čega je pušten jer su po mišljenju Drugog osnovnog suda prestali razlozi za zadržavanje, kao i da nema opasnosti da može da ponovi ili dovrši delo za koje se tereti. Sud je odbio predlog Drugog osnovnog tužilaštva da mu se pritvor produži.

Nedelju dana od puštanja Dragoljuba Simonovića, Milan Jovanović dobio je policijsku zaštitu.

Na mesto predsednika Opštine Grocka i sve stranačke funkcije Dragoljub Simonović 15. marta ove godine podneo je ostavku. U obrazloženju ostavke Simonović je naveo da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, a da je on osumnjičen, ali ne i osuđen.  

Aleksandru Marinkoviću i Igoru Novakoviću ukinut je pritvor 22. februara ove godine i pušteni su da se brane sa slobode.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi