Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Suđenje zbog pretnji dopisniku lista "Danas" ponovo odloženo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

07. 04. 2022.

Autor: Darinka Mihajlović Izvor: UNS

Suđenje zbog pretnji dopisniku lista "Danas" ponovo odloženo

Za danas zakazano suđenje u Osnovnom sudu u Zaječaru protiv okrivljenog Petra Stojkovića zbog pretnji smrću preko društvenih mreža dopisniku lista “Danas” iz Zaječara Miljku Stojanoviću još jednom je odloženo. Naime, sudija Saša Živković prihvatio je zahtev branioca okrivljenog koji je rekao da je danas dobio punomoć svog klijenta i da mu je potrebno vreme za pripremu odbrane.

“Današnji glavni pretres protiv okrivljenog Petra Stojkovića nije održan, iz razloga što je okrivljeni izabrao branioca, a u periodu kada je bio zadržan imao je postavljenog branioca. Sada je izabrao branioca koji je zatražio da se današnji glavni pretres ne održi kako bi se pripremio za odbranu. Naredni glavni pretres u ovoj krivičnopravnoj stvari zakazan je za 2. jun ove godine. Okrivljeni će se izjasniti o navodima iz optužnog predloga i izneti odbranu. Ono što mogu da kažem kao punomoćnik oštećenog Stojanovića jeste da smo mi, s obzirom na naša prava, priložili Tužilaštvu i neke druge dokaze, kojima se u izvesnoj meri može proširiti činjenični opis ovog krivičnog dela, a to je još deo pretnji koje su upućene Stojanoviću, a koje nisu obuhvaćene u optužnom predlogu”, rekao je punomoćnik oštećenog Stojanovića, advokat Predrag Stanković. 

Miljko Stojanović (foto: Darinka Mihajlović)

Novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku lista “Danas” iz Zaječara, nakon teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lavova, upućene su pretnje smrću preko društvene mreže Fejsbuk. Višednevne pretnje novinaru, putem društvenih mreža, Tužilaštvo je okarakterisalo kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti. 

Stojanović je zadovoljan reakcijom policije i tužilaštva, ali kaže da se ipak oseća ugroženo. 

“Nije prijatna situacija kada je u mojoj kući brat moje supruge, koji je Ukrajinac, kao i ona. Na društvenim mrežama su svašta pisali, tako da se bojim pre svega za njegovu bezbednost i bezbednost svoje porodice“, rekao je Stojanović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi