Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs fonda “Duško Jovanović” za najbolju istraživačku priču
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

04. 03. 2011.

Konkurs fonda “Duško Jovanović” za najbolju istraživačku priču

Nevladina organizacija ”Fondacija Duško Jovanović”, raspisala je konkurs za dodelu novinarske nagrade “Duško Jovanović” iz oblasti istraživačkog novinarstva.

Nagrada je četvorogodišnja, međunarodna i dodeljuje se 27. maja 2011. godine, a čine je Povelja fondacije, zlatnik sa likom Duška Jovanovića i novčani iznos od 20 000 eura.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju medijske kuće, naučne ustanove, novinarske i nevladine organizacije, profesionalni novinari i studenti istraživačkog novinarstva iz celog sveta.

Rok za predaju prijava je do 19. aprila 2011. godine. Prijavljeni rad mora biti objavljen u medijima najkasnije do ovog datuma.

Uz prijavni formular koji se može preuzeti na www.fondacija-duskojovanovic.com potrebno je priložiti 6 primeraka prijavljenog rada - dva na svom jeziku i četiri na engleskom. Za prijavu kandidata iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.
Forma prijave za TV je DVD ili VHS snimak, a za radio MP3 ili audio kaseta uz potvrdu potpisanu od urednika ili direktora

Uz prijavni formular i primerke rada potrebno je priložiti i prijavno pismo sa sledećim elementima:

- Naziv članka ili serije članaka kao i ime(na) novinara koji su radili na njima
- Sažetak istraživačkog novinarskog rada
-Temu i sinopsis priče uključujući najvažnije podatke do kojih se došlo
- Ocenu doprinosa saznanju istine o određenoj oblasti društvenog života
- Kako je priča počela (dojava, zadatak, lična inicijativa i slično)
- Najbitnije izvode i primere iz predloženog istraživačkog rada
- Podatak da li je neko doveo u pitanje istinitost priče
- Savet drugim novinarima koji planiraju slične projekte
- Detaljan opis korišćene naučne metodologije - kako ste potvrdili rezultate metoda koje ste koristili, na koji način su te metode dovele do informacija
- Kratku biografiju kandidata sa fotografijom i obrazloženje kandidature

Ocenjivanje kandidata vršiće petočlani žiri u čijem će sastavu jedan član biti predstavnik Fondacije, a ostali članovi biće renomirani poznavaoci oblasti.

Primedbe na kandidovane predloge se dostavljaju žiriju do 25. aprila 2011. godine, žiri donosi odluku o nagradi do 1. maja, a svečano uručenje nagrade je 27. maja 2011. godine na dan ubistva Duška Jovanovića.

Ispunjen prijavni obrazac sa materijalom i uplatom, koja za pojedinca iznosi 50 eura, a za udruženja i medijske kuće 120 eura, slati na adresu: Ul. 13. jula bb, 81000 Podgorica, Crna Gora ili u elektronskoj formi na mejl adresu fondacijadjovanovic@t-com.me.

Studenti ne plaćaju taksu.

Za sve dodatne informacije obratite se na telefon +382 ( 0 ) 69 814 924 ili i-mejlom na fondacijadjovanovic@t-com.me.

Pravilnik o dodjeljivanju nagrade, poslovnik o radu žirija kao i više podataka o samoj Fondaciji naći ćete na sajtu Fondacije www.fondacija-duskojovanovic.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi