Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Pres Foto Srbija 2011
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

17. 02. 2011.

Pres Foto Srbija 2011

Asocijacija medijskih fotografa Srbije (AMFS), Centar za razvoj fotografije (CRF) i Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisali su 13. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Pres Foto Srbija".

Konkurs će biti otvoren do 1. marta, a pravo učešća na njemu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji ili bilo gde u svetu.

Nagrada za najbolju fotografiju iznosi 1000 eura.

Sve informacije o uslovima učešća na konkursu "Pres Foto Srbija" kao i potrebni formulari mogu se naći na veb stranici Centra za razvoj fotografije, na linku PRES FOTO SRBIJA.

Biće izabrane najbolje fotografije ili foto-reportaže u kategorijama: Blic vest, Vest, Ličnosti u vestima, Portret, Sport, Svakodnevni život, Nauka, Umetnost, Priroda ili Ilustracija.

Tokom proteklih 13 godina, "Pres Foto Srbija" se razvio u najznačajniji i najveći nacionalni projekat u fotografiji. Projekat obuhvata konkurs za izbor najbolje medijske fotografije u domaćim medijima, štampanje kataloga i seriju izložbi po gradovima Srbije, uz fotografske radionice i promotivna gostovanja u medijima.

Svečano proglašenje pobednika, uručivanje nagrada, kao i prva izložba tradicionalno se održavaju u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda.

Izložba se organizuje i u drugim gradovima Srbije, među kojima su: Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Čačak, Jagodina, Gornji Milanovac, Kragujevac, Vranje i Paraćin. Izložba je uvrštena u zvanične prateće programe filmskih festivala u Nišu i na Paliću.

Na prošlogodišnji konkurs pristiglo je više od 1.500 fotografija, a glavnu nagradu, u vrednosti od 1.000 evra, dobila je Sanja Knežević, autor fotografije "Par".

Članovi prošlogodišnjeg žirija bili su: Branimir Karanović, Aleksandar Kelić, Zvezdan Mančić, Dalibor Danilović i Donald Veber iz prestižne foto-agencije VII (seven).

Kontakt:

Zvezdan Mančić
063 399 449


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi