Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Balkanska istraživačka mreža raspisala konkurs za novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

18. 01. 2011.

Balkanska istraživačka mreža raspisala konkurs za novinare

„Balkanska istraživačka mreža” (BIRN) u saradnji sa fondacijama Robert Boš i ERSTE raspisala je konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Tema ovogodišnjeg konkursa je pravda, a deset izabranih novinara će dobiti priliku da učestvuje u programu koji podrazumeva finansijsku i profesionalnu podršku za istraživanje u regionu i u zemljama EU.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 1. mart 2011. godine.

Novinari se pozivaju da predaju originalne predloge za priču koja istražuje pitanja izvršavanja i dostupnosti pravde u pravnom i društvenom smislu, i otvara nove poglede na pitanja kao što su na primer korupcija, sprovođenje zakona ili odnos između prava i pravičnosti u modernim demokratijama.

Odabrani stipendisti će dobiti:
• stipendiju od 2.000 eura, naknadu za putne troškove u iznosu do 2.000 eura i priliku da učestvuju u sedmomesečnom programu stručnog usavršavanja.
• priliku da putuju kako bi uradili svoja originalna istraživanja u regionu i zemljama Evropske Unije
• priliku da rade sa međunarodno priznatim novinarima i stručnjacima i postanu članovi mreže za novinarsku izuzetnost na Balkanu.

Pored toga, međunarodni žiri dodeliće na kraju programa nagrade u iznosima od 4.000, 3.000 i 1.000 eura autorima tri najbolja članka.Tekstovi nastali kao rezultat programa biće objavljeni u vodećim publikacijama širom Evrope i regiona.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Uputstva za apliciranje

Formular za prijavljivanje.

Više informacija o programu možete pronaći na veb sajtu http://fellowship.birn.eu.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi