Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Novi konkurs EU za podršku organizacijama civilnog društva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

06. 01. 2011.

Novi konkurs EU za podršku organizacijama civilnog društva


ČETIRI MILIONA EVRA CIVILNOM SEKTORU

U okviru projekta „Podrška civilnom društvu“, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vrednosti od četiri miliona evra organizacijama civilnog društva koje svojim predlozima projekata budu zadovoljile kriterijume konkursa na koji će moći da apliciraju zaključno sa 10. martom 2011. godine.

Reč je o novom dvogodišnjem projektu koji je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji pokrenula u oktobru 2010. godine sa ciljem da pruži dodatnu podršku što aktivnijem učešću civilnog sektora u daljem procesu integracije Republike Srbije u Evropsku uniju.

Specifični ciljevi projekta su izgradnja socijalne kohezije i prevazilaženje diskriminacije u srpskom društvu kroz promociju tolerancije i kulturne različitosti, kao i obezbeđivanje aktivnog učešće civilnog društva u socio-ekonomskom razvoju Srbije.

Za potrebe pomenutog konkursa, a iz sredstava IPA 2009 i 2010, Evropska unija izdvojila je ukupno četiri miliona (4.000.000) evra kojima će biti podržani projekti organizacija civilnog društva. Vrednost podržanih projekata u okviru ovog konkursa biće od 50.000 do 150.000 evra, a njihovo trajanje ograničeno na period od 6 do 12 meseci.

Rok za podnošenje predloga projekata organizacija civilnog društva ističe 10. marta 2011. godine, a konkursna dokumentacija dostupna je na veb prezentacijama Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji www.europa.rs i projekta  www.civilnodrustvo.rs.

Formulare za prijavu projekata možete preuzeti na linku http://www.civilnodrustvo.rs/konkurs.php?page=dokumenti

Na konkurs se mogu prijavljivati projekti koje sprovode organizacije civilnog društva u širem smislu, uključujući: nevladine organizacije i lokalna udruženja, profesionalne (strukovne) organizacije, kulturne i umetničke asocijacije i klubovi, medijske asocijacije, organizacije koje predstavljaju društvene i ekonomske aktere (kao npr. organizacije potrošača, pacijenata, studenata, poslovne asocijacije, itd.), akteri tržišta rada (sindikati i asocijacije poslodavaca), u partnerstvu sa drugim organizacijama civilnog društva iz Srbije, država članica Evropske unije ili država regiona, institucijama kulture, obrazovanja ili lokalnim samoupravama.

Informativni sastanci za predstavnike organizacija civilnog društva, na kojima će javni poziv za podnošenje predloga projekata biti detaljnije predstavljen, biće organizovani u drugoj polovini januara 2011. godine.

Za dodatne informacije o projektu i javnom pozivu predstavnici medija mogu se obratiti Katarini Arambašić-Pivić elektonskom poštom na adresu: katarina.arambasic@civilnodrustvo.rs ili telefonom 011 324 42 01.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi