Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za sufinansiranje časopisa od posebnog značaja za kulturu i umetnost u Vojvodini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

12. 02. 2010.

Konkurs za sufinansiranje časopisa od posebnog značaja za kulturu i umetnost u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za kulturu raspisao je Konkurs za sufinansiranje časopisa koji su od posebnog značaja za razvoj kulture i umetnosti u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2010. godini.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu sufinansiraće časopise koji su od posebnog značaja za razvoj kulture i umetnosti u  Vojvodini iz sredstva utvrđenih Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2010. godinu u ukupnom iznosu od 3.650.000,00 dinara (po klasifikaciji korisnika: 600.000,00 dinara – tekuće subvencije privatnim preduzećima, 750.000,00 – tekući transferi ostalim nivoima vlasti, 800.000,00 – ostale tekuće dotacije i transferi i 1.500.000,00 dinara - dotacije ostalim neprofitnim organizacijama), i to:

- časopise za kulturu, književnost i umetnost, časopise za omladinu i časopise za decu koji izlaze u štampanoj i elektronskoj formi na srpskom jeziku;
- časopise za kulturu, književnost i umetnost, časopise za omladinu i časopise za decu koji izlaze u štampanoj i elektronskoj formi na jezicima nacionalnih manjina i etničkih zajednica u AP Vojvodini, radi ostvarivanja prava nacionalnih manjina i etničkih zajednica u negovanju sopstvene kulture i identiteta;
- časopise za kulturu, književnost i umetnost, časopise za omladinu i časopise za decu koji izlaze u štampanoj i elektronskoj formi na dva ili više jezika radi podsticanja međusobnog upoznavanja kultura.

USLOVI KONKURSA I NAČIN APLICIRANjA


1. Pravo učešća na Konkursu imaju izdavači i druga pravna lica sa teritorije AP Vojvodine koja se bave izdavačkom delatnošću.

2. Prijave se podnose u dva primerka, sa dve izjave overene i potpisane od strane ovlašćenog lica podnosioca prijave, isključivo na konkursnim obrascima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu - obrzac Prijave za sufinansiranje objavljivanja časopisa.

3. Prijava za sufinansiranje objavljivanja časopisa može se preuzeti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu (zgrada Vlade AP Vojvodine, treći sprat, soba 20) ili na veb adresi Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs

4. Uz prijavu se obavezno podnosi:
fotokopija Potvrde o registraciji podnosioca prijave kod nadležnog organa;
fotokopija Potvrde o poreskom identifikacionom broju;
Zvaničan dokaz o overenom računu u banci.

5. Uz prijavu na Konkurs treba dostaviti i poslednji objavljeni broj časopisa ili adresu veb site-a, ako je časopis u elektronskoj formi, ili rukpis, ukoliko je reč o prvom broju časopisa, kao i kritičke priloge o časopisu koji su objavljeni u sredstvima javnog informisanja.

6. Prijave na Konkurs podnose se od 1. do 15. februara 2010. godine Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21108 Novi Sad, sa naznakom: „Konkurs za sufinansiranje časopisa". Prijave na konkurs se podnose na srpskom jeziku ili na jeziku nacionalne manjine koji je u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

7. Neće se uzimati u razmatranje prijave dostavljene posle navedenog roka, prijave sa nepotpunom dokumentacijom, prijave upućene faksom ili imejlom, kao i prijave onih korisnika koji nisu podneli izveštaj o realizaciji sredstava odobrenih prethodnih godina za sufinansiranje časopisa.

8. Rezultati Konkursa biće objavljeni na veb-adresi Pokrajinskog sekretarijata za kulturu: www.kultura.vojvodina.gov.rs. Sekretarijat će sve podnosioce prijava o rezultatima Konkursa obavestiti pismeno.

9. Rešenje o dodeli sredstava po Konkursu donosi pokrajinski sekretar za kulturu, uz prethodno pribavljeno mišljenje Komisije za sufinansiranje časopisa. Rešenje pokrajinskog sekretara je konačno.

10. Pravo učešća na ovom konkursu nemaju časopisi koje izdaju ustanove kulture iz člana 2. stav 2. Zakona o delatnostima od opšteg interesa u oblasti kulture, tj. indirektni korisnici pokrajinskog budžeta.

11. Sve informacije o Konkursu mogu se dobiti i putem telefona 021/487-46-20.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi