Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Počinje škola ekonomskog novinarstva "Nove ekonomije"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

15. 02. 2024.

Autor: Nova ekonomija Izvor: Nova ekonomija

Počinje škola ekonomskog novinarstva "Nove ekonomije"

Ekonomski portal i mesečnik Nova ekonomija poziva studente i mlade novinare da se prijave za besplatnu školu ekonomskog novinarstva koja će se održati tokom marta.

Uz vrhunske predavače, istaknute stručnjake u svojim oblastima, polaznici prve generacije škole Nove ekonomije prošle godine su lako naučili kako da razumeju ključne elemente državnog budžeta, bilansa preduzeća i poreske politike Srbije, a ovog puta je lista predavača dodatno ojačana.

U Srbiji postoji veliki nedostatak dobrih ekonomskih novinara za kojima svaki dan raste potražnja, ne samo u medijima već i u drugim industrijama, a naša škola će vam pomoći da i vi postanete jedan od njih.

Uspešne i nagrađivane kolege novinari će vam pokazati gde da tražite podatke za svoje priče i kako da ne podlegnete uobičajenim metodama medijskih manipulacija kojima smo svaki dan izloženi.

Demistifikovaćemo “teške” ekonomske teme, a uz insajdere iz privrede, državne uprave i regulatornih organa, na jednostavan način ćete naučiti kako Vlada Srbije svake godine planira potrošnju javnog novca, osnove poreskog sistema i finansijskih izveštaja preduzeća.

Škola će biti organizovana u dva trodnevna bloka od 21. do 23. marta i od 28. do 30. marta, u Beogradu. Troškove puta i smeštaja za polaznike van Beograda pokriva Nova ekonomija.

Zainteresovani kandidati treba da pošalju kratak CV sa kontakt podacima do 29. februara na mejl dragana.belanovic@big.co.rs. Broj mesta je ograničen na 15.

Škola ekonomskog novinarstva sprovodi se uz finansijsku podršku Evropske unije, kao deo projekta „Domino efekat – borba protiv laznih vesti u oblasti ekonomije”.

Više informacija o programu dosupno je na sajtu "Nova ekonomija".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi