Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Poziv za radionicu ,,Foto i video manipulacije i kako ih otkriti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

15. 09. 2023.

Autor: Via Panonija Izvor: Via Panonija

Poziv za radionicu ,,Foto i video manipulacije i kako ih otkriti“

Šta sve spada u foto i video medijske manipulacije i kako ih razotkriti, tema je dve radionice koje će udruženje Via Panonija 18. i 19. septembra održati u Novom Sadu.

Svrha projekta je osposobljavanje za medijsku forenziku i izveštavanje na temu zloupotreba koje nastaje upotrebom digitalnih tehnologija. Zbog senzacionalističkih objava na ovu temu, te kršenja novinarskog kodeksa u medijima, ovaj projekat je usmeren ka unapređenju medijske pismenosti.

Polaznici radionice će se upoznati sa alatima i algoritmima koji mogu da posluže u razotkrivanju foto-video montaže i netačnih informacija. Na taj način moći će da upozore javnost, a posebno mlade i njihove roditelje, na opasnosti koje vrebaju na internetu.

Iskusni novinari i druga stručna lica zajedno sa polaznicima radionice analiziraće medijske sadržaje, proveriće njihove izvore i razotkriti one objave koje su lažne. Na radionica će se predstaviti i dosadašnji dobri i loši primeri iz prakse.

Prisustvo je besplatno, ali je broj učesnika ograničen, te je neophodna prijava na adresi: viapanonija@gmail.com  a prijavljeni će naknadno biti obavešteni o mestu i termnu održavanja radionica.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Radionica Via Panonije je sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi