Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Program malih medijskih grantova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

20. 08. 2021.

Izvor: Američki savet za međunarodno obrazovanje

Program malih medijskih grantova

Američki savet za međunarodno obrazovanje (beogradska kancelarija) objavljuje konkurs za podršku projektima u okviru Programa malih medijskih grantova koje podržava Ambasada SAD u Beogradu. Onlajn prijave se primaju od 20. avgusta 2021, a rok za podnošenje je 10. septembar 2021.


Cilj programa

Program ima za cilj da podrži:

- Medijsku pismenost i kritičko mišljenje

- Slobodan protok informacija

- Slobodu medija

- Svest o važnosti slobode medija u demokratskim društvima

- Institucionalne kapacitete korisnika grantova

Aktivnosti projekata mogu biti različite, uključujući: medijske radionice, medijsku produkciju, obrazovne kurseve, javne debate, konferencije, hakatone, onlajn projekte, javne kampanje, podkaste ili druge aktivnosti.

Iznos pojedinačnih grantova je od 2.000 do 15.000 američkih dolara.

Teme programa

Tražimo aplikacije koje se fokusiraju na sledeće teme:

OBUKA i OBRAZOVANjE NOVINARA: Projekti mogu imati za cilj: unapređenje profesionalnih veština novinara; osnaživanje istraživačkog novinarstva; obuka novinara o novim tehnikama i pristupima za prelazak na digitalno novinarstvo; unapređivanje univerzitetskih programa za studente novinarstva; organizovanje letnjih kampove za mlade novinare; građansko novinarstvo; promovisanje regionalne saradnje među profesionalnim novinarima i studentima novinarstva.

MENADžMENT MEDIJA: Projekti mogu imati za cilj: jačanje sposobnosti upravljanja medijskim organizacijama i suočavanja sa medijskim izazovima 21. veka.

JAVNE DEBATE: Projekti mogu imati za cilj: promovisanje izveštavanja o pitanjima od opšteg interesa i javnih politika na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou.

RAZNOVRSNOST GLEDIŠTA: Projekti mogu imati za cilj: predstavljanje širokog spektra gledišta, uključujući i one koji osnažuju žene i / ili pripadnike grupa u nepovoljnom položaju u društvu, na primer, osoba sa invaliditetom, starijih osoba, manjina, LGBT populacije, itd.

SUZBIJANjE DEZINFORMACIJA: Projekti mogu imati za cilj: edukacija medijskih potrošača ili studenata kako prepoznati, reagovati i boriti se protiv dezinformacija u medijima.

SLOBODA MEDIJA: Projekti bi mogli imati za cilj: unaprediti razumevanje građana u Srbiji o značaju slobode medija u demokratskim društvima.

Prijave/Rokovi

Onlajn prijave se primaju od 20. avgusta 2021, a rok za podnošenje je 10. septembar 2021. Vaš predlog projekta možete podneti na srpskom ili engleskom jeziku tako što ćete otvoriti nalog na ovoj stranici https://bit.ly/3lW9H48 (dostupno od 20. avgusta 2021)- što će vam dati pristup prijavnom formularu.  

Ukoliko želite da prisustvujete informacionoj sesiji 25. avgusta 2021. prijave primamo na https://bit.ly/37A06aG

Pravo učešća

Pravo učešća imaju:

- medijske kuće, novinarska udruženja i asocijacije, grupe ili udruženja studenata, organizacije civilnog društva i tink-tenkovi

- javne obrazovne ustanove

- pojedinci koji su pokazali da su sposobni da provedu predložene aktivnosti iz prijave

Napomena: Kako bi ušla u razmatranje svaka lokalna organizacija mora biti registrovana na teritoriji Republike Srbije (Agencija za privredne registre - APR).

Pitanja?

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte koordinatorku Programa malih medijskih grantova:  

Jelena Kanački Tanasković

Saopštenje: Američki savet za međunarodno obrazovanje

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi