Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Stipendija „Dragoljub Žarković“ za studente i mlade novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

29. 12. 2023.

Izvor: Vreme

Stipendija „Dragoljub Žarković“ za studente i mlade novinare

Nedeljnik "Vreme" raspisao je konkurs za novu stipendiju "Dragoljub Žarković" u okviru koje mladi ljudi dobijaju priliku da mnogo nauče o novinarstvu i upoznaju redakciju iznutra. Prijave su otvorene do 21. januara

Nedeljnik “Vreme” je 2021. godine pokrenuo program stipendiranja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika Dragoljuba Žarkovića i njegovu posvećenost radu sa mladim novinarima.

Pozivamo studentkinje i studente novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za rad u novinama, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva, da se prijave za stipendiju za mlade novinare „Dragoljub Žarković“.

Stipendija podrazumeva stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku „Vreme“, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada. Tokom prakse, izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika

Program traje od 15. februara 2024. do 15. februara 2025. godine, a biće prilagođen potrebama stipendiste. Program stipendiranja moći će da se realizuje uz redovno studiranje ili povremeni rad.

Kandidati treba da poznaju osnove novinarstva, da budu motivisani za rad u medijima i imaju visoke etičke standarde, kao i da razumeju društveni i politički kontekst.

Potrebno je poslati životopis, motivaciono pismo i, za aplikante sa iskustvom, novinarski tekst.

Poruku sa naslovom „Za stipendiju“ treba dostaviti na email adresu stipendija@vreme.com do 21. januara 2024.

Selekcija se obavlja u dva kruga, između kojih sledi i intervju sa kandidatima. O rezultatima konkursa biće obavešteni samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Ako ste zainteresovani, javite se, ako znate nekog ko bi mogao da bude – prosledite mu ovaj poziv.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi