Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs SENSE programa za novinare u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

14. 01. 2014.

Konkurs SENSE programa za novinare u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja

Kancelarija Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) u Srbiji raspisala je konkurs za novinarske nagrade u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Nagrada se dodeljuje kao podsticaj medijima koji prate oblast zaštite životne sredine i održivog razvoja, a posebno aktivnosti civilnog sektora u ovim oblastima.

Radovi moraju obrađivati jedno ili više pitanja povezanih s temama koje su u fokusu  SENSE programa:

- Civilni sektor u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja;

- Uključivanje javnosti u proces donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u svetlu Evropskih integracija;

- Teme projekata podržanih u okviru granting komponente SENSE programa (politika u oblasti zaštite životne sredine, zaštita prirode, biodiverzitet Srbije, energetska efikasnost, upravljanje otpadom i reciklaža)

Uslovi:

-Na konkurs se mogu javiti novinari koji žive i rade na teritoriji Srbije

- Mogu se kandidovati štampani, TV, radio, ili on line radovi

- Radovi moraju biti objavljeni u medijima u Srbiji

- Reklamni ili akademski radovi se ne primaju

- Učesnici konkursa moraju biti državljani Srbije i profesionalni novinari. Uz prijavljeni rad je potrebno priložiti CV i dve reference (dva rada).

- Učesnici moraju imati najmanje 18 godina

- Svaki učesnik može predati najviše 2 različita rada odvojeno. Kao jedan rad može se predati serija članaka, emisija ili drugih radova koji zajeno čine celinu.

- Uz rad je potrebno predati CV autora i popunjenu prijavu.

Rok za podnošenje radova je 1. mart 2014. godine. Radove će ocenjivati nezavisna komisija eksperata iz oblasti medija i tema pokrivenih konkursom.

Radove je potrebno poslati elektronskim putem na adresu office@rec.rs ili poštom na adresu Kosovska 17/3, 11000 Beograd, najkasnije do 1.marta 2014. godine u 17 časova.

Više informacija o aktivnostima na SENSE programu, kao i dodeljenim grantovima može se pronaći na projektnoj internet stranici www.sense.org.rs i zvaničnoj Fejsbuk prezentaciji projekta https://www.facebook.com/REC.SENSE .

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ivani Tomašević putem mejla itomasevic@rec.org.

Nagradni konkurs se realizuje u okviru Programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine u Srbiji (SENSE) koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Prijavu za konkurs možete preuzeti u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi