Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za nagradu ''Mile Nedeljković'' za 2021. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

16. 06. 2021.

Konkurs za nagradu ''Mile Nedeljković'' za 2021. godinu

Raspisan je konkurs za nagradu "Mile Nedeljković" koju je utemeljilo Udruženje građana "Baština i budućnost – Aranđelovac 1859", a koja se dodeljuje za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti).

Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga. Mile Nedeljković je poznat i kao autor „Hronike Udruženja novinara Srbije od 1941. do 2006. godine“.

Nagrada podrazumeva novčani iznos i plaketu, a žiri koji će i ove godine vrednovati prispele naslove čine:

dr Branko Zlatković (predsednik),  

dr Jelena Jovanović,  

dr Smiljana Đorđević Belić.

Za nagradu mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke objavljene na srpskom jeziku, kao prvo izdanje u protekloj 2020. godini.

Konkurs je otvoren do 15. jula tekuće godine, a po 3 primerka knjige treba poslati na adresu: OŠ ''Miloš Obrenović'', s naznakom za Nagradu ''Mile Nedeljković'', Svetogorska 7, 34300 Aranđelovac.

Nagrada ''Mile Nedeljković'' biće dodeljena krajem septembra 2021. godine u Aranđelovcu u okviru programa koji je manifestacionog karaktera.

U realizaciji ove ideje, Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859'' ima, kao i svake godine, podršku Opštine Aranđelovac i svih onih ustanova, udruženja i pojedinaca s kojima je i sam Mile Nedeljković svesrdno sarađivao, ostavivši za sobom znamenito kulturno i naučno delo.

Za više informacija:

Kontakt osoba:

Ivan Zlatković, koordinator manifestacije (064/140-24-98)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi