Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Nagradni konkurs za novinare i fotoreportere „Refleksija“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

30. 03. 2021.

Nagradni konkurs za novinare i fotoreportere „Refleksija“

Evropska mreža protiv siromaštva - Srbija poziva novinare i fotoreportere za učešće na konkursu za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti „Refleksija“.

Nagrada za dostojno izveštavanje dodeljuje se četvrti put u Srbiji za novinarske radove i medijske fotografije koji se bave temom siromaštva i socijalne isključenosti u Srbiji, a koji su objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja. 

ZAŠTO OVA NAGRADA:

Cilj ustanovljenja nagrade za dostojno izveštavanje je promocija dostojnog i izveštavanja o siromaštvu koje nije senzacionalističko, a koje prikazuje različite aspekte i oblike siromaštva, sa poštovanjem predstavlja osobe koje žive u siromaštvu i bavi se dubljim posmatranjem fenomena siromaštva i njegovim uzorcima.    

ZAŠTO JE DRUGAČIJA:

Nacionalna nagrada za dostojno izveštavanje predstavlja netipičnu nagradu, s obzirom na to da je žiri koji će ocenjivati novinarske radove sastavljen isključivo od osoba sa iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti (nezaposleni mladi, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, korisnici socijalnih usluga i dr).  

KAKO SE PRIJAVITI:

Zainteresovani se mogu prijaviti elektronskim putem popunjavanjem prijave koju možete pronaći OVDE ili popunjavanjem obrasca koji je u prilogu poziva za učešće. U prilogu je zvaničan poziv za učešće kao i smernice za konkurisanje. 

Pojedini autor/ka može konkurisati sa najviše tri novinarska rada. Redakcije, fizička i pravna lica (institucije, ustanove, NVO i dr) mogu predložiti više radova različitih autora. 

VAŽNE INFORMACIJE:

Novinarski radovi sa kojima se konkuriše moraju biti objavljeni u periodu od 1. marta 2020. godine do 28. februara 2021. godine.

Fotografije kojima se konkuriše moraju biti snimljene u Srbiji u periodu od 1. marta 2020. godine do 28. februara 2021. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi