Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otišlo se predaleko
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2019.

Izvor: FoNet

Otišlo se predaleko

Pritiscima, ultimatumima i nasiljem, ne možemo se izboriti za još bolji program javnih medijskih servisa, niti zahtevi formulisani na ulici i pod povišenom temperaturom, kojima se krše zakoni i urušava autonomnost redakcijskih kolektiva, uvećavaju demokratske i kulturne kapacitete društva, smatra predsednik Programskog saveta RTS Milivoje Pavlović.

"Najnoviji ultimativni zahtevi da se programsko delovanje javnih medijskih servisa stavi pod direktnu kontrolu manjinskih političkih grupacija u temelju negiraju razloge zbog kojih su RTS i RTV osnovane", ocenio je Pavlović.

On je u pisanoj izjavi podsetio da "takvi zahtevi nisu novina u našem političkom prostoru", ali mu se "čini da se sada ipak otišlo predaleko, i to u pogrešnom smeru".

Prema stavu Pavlovića, "naravno da ima mesta razgovorima o usavršavanju postojećeg modela organizovanja javnog medijskog servisa".

Nikada se, međutim, "ne sme ugroziti obaveza RTS i RTV da zadovoljavaju komunikacione potrebe najvećeg dela javnosti i da program najvišeg kvaliteta učine, u tehnološkom i svakom drugom pogledu, dostupnim najširem mogućem krugu ljudi, nezavisno od njihovog političkog opredeljenja", poručio je Pavlović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi