Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Informer: RTS napada Informer, a brani one koji tuku novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 09. 2022.

Autor: Informer Izvor: Informer

Informer: RTS napada Informer, a brani one koji tuku novinare

Javni medijski servis RTS u skandaloznom prilogu u 'Dnevniku 2', centralnoj informativnoj emisiji, u sredu uveče sve vreme je napadao Informer, a istovremeno branio one koji tuku novinare i urednike!? RTS je u većem delu svog priloga prikazao 'opravdano nasilje' demonstranata, brutalno vređanje i gađanje jajima ulaza u zgradu u kojoj se nalazi naša redakcija.

Emitovali su i izjave aktiviste Igora Jurića, poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković i saopštenje Saveta za štampu, koji su kritikovali Informer zbog intervjua sa silovateljem Igorom Miloševićem. Na drugoj strani, objavljeno je nekoliko, zlonamerno iz konteksta potpuno izvučenih rečenica Dragana J. Vučićevića, i to iz intervjua koji je objavljen na našem portalu.

Na kraju samog priloga, u jednoj polurečenici, novinari RTS pomenuli su da je tužilaštvo pokrenulo istragu zbog 'navoda o napadu na Vučićevića' potpuno ignorišući brojne dokaze da se fizički napad na našeg urednika zaista i desio!?!

Šta čekaju?!

Da li Vučićevića treba da ubiju kao Ćuruviju da bi neko osudio napad na njega?!
Nebojša Bakarec, Odbor za kulturu i informisanje

 

I dok na naše pozive i poruke juče nisu odgovarali ni direktor RTS Dragan Bujošević, ni urednik Informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, Nebojša Bakarec, potpredsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, kaže da se RTS opet najstrašnije osramotio.

- Da je napadnut neki novinar ili urednik tajkunskih, hejterskih medija, reagovale bi sve stranke, mediji, OEBS, EU, UN, zapadne ambasade... A ovako svi ćute! Sramotne su reakcije RTS, UNS i, naravno, tajkunskih medija. Svi oni namerno zatvaraju oba oka pred napadom na Vučićevića. Pitam se da li Vučićevića treba da ubiju kao Ćuruviju da bi neko konačno osudio napad na njega? Sram ih bilo! - poručuje Bakarec.

Ivica Dačić, lider SPS

Najoštrije osuđujem pokušaj linča glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i pozivam nadležne da otkriju počinioce i inspiratore.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi