Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivična prijava protiv Dejana Nikolića zbog pretnji tokom suđenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 08. 2022.

Autor: Dejana Cvetković Izvor: Cenzolovka

Krivična prijava protiv Dejana Nikolića zbog pretnji tokom suđenja

Punomoćnici vlasnice OK radija iz Vranja Olivere Vladković i Svetlane Ivanov, kao i troje novinara koji su pratili suđenje Dejanu Nikoliću za nasilničko ponašanje, podneli su krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno novih pretnji koje je Nikolić uputio tokom suđenja

Punomoćnici vlasnice OK radija Olivere Vladković i Svetlane Ivanov, kao i troje novinara koji su pratili suđenje, danas su protiv Dejana Nikolića podneli krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, a posle pretnji koje je Nikolić izrekao 16. avgusta tokom glavnog pretresa u Osnovnom sudu u Vranju, gde mu se sudi zbog nasilničkog ponašanja prema zaposlenima u OK radiju.

Cenzolovka je od Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju dobila potvrdu da je prijava podneta zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 st. 2 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika, koji dodatno štiti novinare.

Vlasnica radija Olivera Vladković, koja je pod policijskom zaštitom, i Svetlana Ivanov, koja radi na tom radiju, izjavile su u utorak pred sudom da se ne osećaju bezbedno i da strahuju za svoje porodice posle višemesečne torture koju su doživele i one i zaposleni u radiju i kafiću No Comment, koji radi u sklopu ovog vranjskog medija.  

„To što ste izjavile na sudu da se plašite, u pravu ste, imate razloga da se plašite, i ja neću stati…”, poručio im je tada Nikolić, otvoreno, pred sudijom i svima koji su bili u sudnici.  

Tada je rekao i: „Neću da oprostim nikome”, kao i da se to „u Jasenovcu 1941. rešavalo sa tak, tak”.

Zastrašivao je prisutne i mimikom i pretećim pogledima, zbog čega su se ugroženo osetili i pojedini novinari koji su pratili suđenje. 

Posebno je često Nikolić preteći gledao Verana Matića, predsednika ANEM-a i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koji je jedan od novinara u čije je ime podneta nova krivična prijava. 

Tada je Nikolić rekao i da će razvaliti i Beograd i Vranje ako ostane u pritvoru.

Veran Matić nam je preneo da se u novoj krivičnoj prijavi traži da se po hitnom postupku proširi optužnica protiv Nikolića i da se pridoda suđenju koje je već počelo pre tri dana.

Punomoćnici u krivičnoj prijavi traže da se saslušaju oštećene Vladković i Ivanov, kao i troje novinara, koji su prisustvovali suđenju i čuli izrečene pretnje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi