Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Održana Skupština UMMR, izabran novi Upravni odbor, Nikolić – pružićemo otpor medijskim spekulantima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2022.

Autor: Glaszapadnesrbije.rs Izvor: Glaszapadnesrbije.rs

Održana Skupština UMMR, izabran novi Upravni odbor, Nikolić – pružićemo otpor medijskim spekulantima

U Čačku je održana sednica Udruženja medija i medijskih radnika na kojoj je doneta jednoglasna odluka o pristupanju Savezu novinara Srbije, krovnoj organizaciji na nivou države koja će uskoro biti osnovana.

Na sednici je izabran novi Upravni odbor, u kojem su Alem Rovčanin iz Prijepolja, Vukica Lazović iz Čačka, Beba Bojović iz Ivanjice, Gvozden Nikolić iz Čačka i Marija Lazarević iz Topole. Za predsednika Udruženja (UMMR) ponovo je izabran Gvozden Nikolić.

Skupštini Udruženja prisustvovalo je oko 30 članova, poslenika javne reči, a overene su pristupnice još četri medija koja su u međuvremenu pristupila, tako da Udruženje čini grupacija od 12 medija sa područja zapadne Srbije sa tendencijom rasta članstva a u cilju poboljšanja statusa novinara ovog dela Srbije kao i potrebe za ravnopravnim učešćem u kreiranju medijskih zakona i objektivnih prenosa informacija od javnog značaja iz zemlje i sveta.

Pružićemo organizovan otpor medijskim spekulantima

Tokom diskusije istaknuto je da se na nivou čitave Srbije mora voditi računa o zaštiti novinarske profesije od takozvanog tabloidnog i spekulativnog novinarstva kakvo forsiraju pojedini lokalni tabloidi ali i novinarstva po društvenim mrežama, ličnih i partijskih hajki na pojedince.

"Tome se mora stati na put, jer su sve brojnije žrtve te vrste nasilja i ucenjivačkog odnosa. Svi mi znamo ko su ti ljudi pre svega i nećemo im dozvoliti da manipulišu nečijim sudbinama a brojni su primeri gde su čak i porodice bile ugrožene. Takođe, tražićemo da se navodni i izmišljeni komentari koje redakcije same generišu atakujući na dostojanstvo čoveka sankcionišu i uvedu u okrilje zakonskih normi jer je očigledno da pojedini mediji iz samo njima znanih razloga taj dodatak tekstu koriste kao oružje kojim satanizuju građane” kazao je Gvozden Nikolić predsednik UMMR.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi