Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  EFJ: Ruske vlasti optužile novinara Aleksandra Nevzorova zbog vesti o invaziji ruske vojske na porodilište u Mariupolju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2022.

Autor: A.M. Izvor: UNS

EFJ: Ruske vlasti optužile novinara Aleksandra Nevzorova zbog vesti o invaziji ruske vojske na porodilište u Mariupolju

Ruske vlasti saopštile su juče da su pokrenule krivični postupak protiv ruskog novinara Aleksandra Nevzorova koji je izjavio da je ruska vojska namerno gađala porodilište u Mariupolju, prenela je Evropska federacija novinara (EFJ)

U saopštenju Ruskog istražnog komiteta se navodi da je Nevzorov namerno objavio lažne informacije o granatiranju porodilišta u Mariupolju od strane ruskih oružanih snaga.

Generalni sekretar EFJ Rikardo Gutijerez je osudio postupak ruskih vlasti i dodao da podržava ruske novinare da nastave da rade svoj posao u uslovima pojačane represije.

EFJ je dodala da osuđuje ovu sudsku akciju i državnu cenzuru koja sprečava novinare da rade svoj posao, navodi se u njihovom saopštenju.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi