Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UNCG dodijelio priznanja: Za životno djelo Marini Jočić i Emilu Labudoviću, za reportažu Goranu Kikoviću, fotografiju Vladimiru Pavićeviću…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 01. 2022.

Izvor: UNCG

UNCG dodijelio priznanja: Za životno djelo Marini Jočić i Emilu Labudoviću, za reportažu Goranu Kikoviću, fotografiju Vladimiru Pavićeviću…

Jubilej od 150 godina novinarstva u Crnoj Gori svečano je obilježen juče u Srpskoj kući, dodjelom nagrada Udruženja novinara istaknutim pojedinicima koji su na različite načine obogatili medijsku scenu.

 

“Danas smo ovdje da otrgnemo od zaborava ovaj datum, datum kada je na Cetinju prvi put izašao list Crnogorac. Poslije nekoliko brojeva nasleđuje ga Glas Crnogorca, ali ono što mnogi ne žele danas da pomenu jeste da je to bio list omladine srpske, da su ga osmišljavali srpski intelektualci, a uporedo osmišljavali i borbu Srba”, rekao je generalni sekretar Udruženja novinara Crne Gore Ivan Milošević.

On dodaje da žali što današnji dan novinari dočekuju tako što pojedine agencije zabranjuju emitovanje određenim televizijama.

“Vrhovni cenzor je za nas daljinski upravljač, a ideološki centri bolje da se pozabave svojim problemima. Zbog svega ovoga pozvali smo ministarku javne uprave Tamaru Srzentić, ali i direktora Agencije za elektronske medije Ranka Vujovića da podnesu ostavke”, kaže Milošević, ističući da ostaje žal za monografijom povodom 150 godina novinarstva koju nijesu mogli da izdaju zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović uručio je nagradu za najbolji onlajn medij portalu Jadran Novi, koji su prepoznali kao najčitaniji i najperspektivniji portal na crnogorskom primorju. Nagradu je primio direktor portala Jadran Novi Radojica Kušić.

“Prvenstveno želim da se zahvalim Udruženju novinara koje je prepoznalo rad portala. Ovo će zasigurno biti vjetar u leđa i podstrek za naš budući rad”, rekao je Kušić.

Pored portala Jadran Novi, nagradu su dobili i portali Borba i Berane onlajn.

Nagrade za životno djelo i za izuzetan doprinos novinarstvu u Crnoj Gori dodijeljene su dugogodišnjoj urednici dnevnog lista Pobjeda Marini Jočić, kao i dugogodišnjem uredniku RTCG-a Emilu Labudoviću.

“Kada se jednom zarazite novinarstvom nema te vakcine koja vas može spasiti. Uz zahvalnost za nagradu, mlađim kolegama bih poručila da im istina bude vodilja jer im tada niko ništa neće moći”, rekla je Jočić.

Zahvaljujući se na nagradi, Labudović je saopštio da i da će Udruženje novinara napokon dobiti svoju kancelariju u Srpskoj kući, kako bi nesmetano mogli da rade.

“Od naših skromnih sredstava pokušaćemo i da pomognemo izdavanje monografije 150 godina novinarstva u Crnoj Gori.

Osim njih godišnje nagrade pripale su Sputnjiku, Dragani Mijušković (Srpske novine), Milici Krgović (Dan) i Ivani Kruščić (Srpska TV).

Prilikom dodjele nagrade glavnoj urednici Sputnjika Ljubinki Milinčić, predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović se našalio da je ovim potezom Crna Gora prekinula sankcije Rusiji.

Nagradu za reportažu dobio je glavni i odgovorni urednik Glasa Holmije Goran Kiković.

Dobitnik nagrade za kolumnu je Dragan Rosandić – Rosi (Srpska TV).

Nagradu za fotografiju dobio je Vladimir Pavićević, frilenser.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi