Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sijala kada su mnogi gasili svetla
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2021.

Autor: Aleksandar Dikić Izvor: Danas

Sijala kada su mnogi gasili svetla

Dana 30. novembra 2021. godine u Zrenjaninu prestalo je da kuca veliko srce Danice Radić. Teško je jedan bogat i plodan život sažeti u nekoliko reči, jer su reči siromašne da bi do kraja opisale život koji je proživela Danica Radić.

Svi koji su je poznavali reći će isto. Živela je po značenju svog imena. Bila je zvezda Danica ne samo svojoj porodici, već svom gradu, svom narodu, svojoj državi. Bila je zvezda, izvor energije koji greje toplinom i ljubavlju sve one koji je okružuju. Bila je zvezda, ona koja pokreće sve koji su je pratili u borbi za bolje sutra. Bila je zvezda, ona koja donosi svetlost i pobeđuje tamu. 

Zvezda Danica je najsjajnija onda kada su sve ostale zvezde ugašene ili još se još uvek nisu upalile. 

Danica je sijala onda kada su mnogi gasili svoja svetla i utapali se u sveopštu pomrčinu koja nas je obuhvatala. Borila se kolikoje mogla protiv laži, nekulture, neznanja, nepravde. Borila se protiv mraka, borila se u pomrčini u kojoj mnoge zverke napuštaju svoje zverinjake i traže plen da utole glad. 

Danica se nije dala. Kao lavica se borila za svog sina, za svoju porodicu, za svoju televiziju.Ta borba načinila ju je borcem, ženom-herojem. Dok su se drugi prodavali, Dana jeznala da ona nema cenu. Dok su se drugi plašili, Dana je znala da je strah put ka nestajanju. Dok su se drugi pokoravali, Dana je znala da jedino prkosom može da preživi. Tim vrednostima učila je svoje saradnike, te vrednosti prenela je i na svog naslednika. Ona je celu sebe ugradila u KTV televiziju i od nje načinila bastion istine i slobodne misli, medijski brend prepoznatljiv na nacionalnom nivou. 

Danica je zvezda koja najjače sija u suton i pred zoru. Dana je namračnije noći preživela i pobedila. Najsjajnije je zasijala pred zoru, pred svitanje, pred buđenje. Probudila je narod, ali je ona zaspala. Da, zaspala je, nije nas napustila, nije umrla. 

Čovek umre onda kada ga drugi zaborave, a zaboraviti Danicu Radić je nemoguće. Zatoje nemoguće i objaviti da je više nema među nama, jer će uvek ostati sećanje na nju, uvek će živeti u našim srcima, u pričama, u sećanjima. 

Kada god pomislite na hrabrost, na odlučnost, na ženu totalnu drukčiju od drugih, setićete se Danice Radić i produžićete makar za sekund njeno večno trajanje. 

Neka joj je večna slava i hvala. 

Tim vrednostima učila je svoje saradnike, te vrednosti prenela je i na svog naslednika. Ona je celu sebe ugradila u KTV televiziju i od nje načinila bastion istine i slobodne misli, medijski brend prepoznatljiv na nacionalnom nivou 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi