Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo novinar Dragoslav Grujić Gruja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2021.

Autor: vreme.com, rts.rs Izvor: rts.rs

Preminuo novinar Dragoslav Grujić Gruja

Posle kraće bolesti u 69. godini života preminuo je novinar Dragoslav Grujić Gruja, saopštila je redakcija nedeljnika "Vreme".

„Preminuo je Dragoslav Grujić Gruja, novinar Vremena koji je ustanovio i godinama vodio Dokumentacioni centar našeg lista negujući novinarstvo činjenica. Bio je pedantni hroničar političkog života, poznavalac disidentske scene i komplikovanih odnosa u političkom miljeu Srbije devedesetih", navodi se na portalu vreme.com.

Svoj osećaj za činjenice koje govore same za sebe posebno je pokazivao i u autorskoj rubrici Lik i delo u kojoj je objavio oko 400 kroki biografija ličnosti iz javnog života, što bi, da je skupljeno u jednu knjigu, predstavljalo svojevrsni biografski rečnik tranzicionog doba u Srbiji 1990-ih i 2000-ih, piše u saopštenju.

Dokumentacija koju je godinama sakupljao i danas je dragocen izvor podsećanja na teško doba devedesetih i nezaobilazni izvor činjenica, što je za redakciju Vremena neprocenjiv kapital.

Bio je krhkog zdravlja, teško povređen tokom demonstracija 1996-97, pobeđivao je mnoge zdravstvene nedaće koje su ga stizale jedna za drugom,  ali poslednju bitku za vlastiti život nažalost nije uspeo da dobije. Umro je 17. oktobra u bolnici Dragiša Mišović u Beogradu.

Iza Dragoslava Grujića u Vremenu ostaje velika praznina. Igubili smo velikog, savesnog saradnika i dragog prijatelja, navodi redakcija nedeljnika Vreme.

Vreme komemoracije i sahrane Dragoslava Grujića Gruje biće naknadno objavljeni.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi