Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić o ubistvu Milana Pantića: Dali smo sve od sebe da se taj slučaj reši
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2021.

Izvor: Beta

Vučić o ubistvu Milana Pantića: Dali smo sve od sebe da se taj slučaj reši

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas govoreći o 20. godišnjici ubistva Milana Pantića u Jagodini, ocenio da "smo dali sve od sebe" da se taj slučaj reši, a da je zbog toga i angažovao predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića.

"Angažovali smo gospodina Matića da i komisija i svi drugi, da pomognemo nadležnim organima i pronadjemo počinioce i rešimo ubistvo. Verujem da je do odredjenih pomaka došlo, ali nisam ja taj koji treba da sudim i donosim odluku da li ima dovoljno dokaza, to je na tužilaštvu", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Jagodini.

Rekao je da je bivša vlast "skrivala činjenicu" da je Pantić ubijen i nije ga rešila, kao što nije rešila ni slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Istakao je da veruje da će "konačno" biti rešen slučaj ubistva Pantića.

Dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice.

Veran Matić, povodom 20. godišnjice od ubistva Pantića, izjavio je da kada govori o rešavanju tog slučaja, ne može u njemu da gleda isključivo pojedinca kao izvršioca i konkretnu privatizaciju kao motiv za Pantićevu likvidaciju.

"Kroz sve privatizacije tokom demokratskih promena od 2000-tih na ovamo, vidi se odnos države (pojedinaca u njeno ime, kao nosioca političke vlasti u tom periodu) prema narodu i društvu u celini. Imajući u vidu pretežno negativnu konotaciju pomenutog odnosa, postavlja se pitanje da li je taj pojedinac u tom momentu bio jači od države", naveo je Matić u pisanoj izjavi.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

10.06.

2021.

Zale [neregistrovani] u 20:02

Neistina

Neistina je da "ste dali sve od sebe da se taj slučaj reši"!
Ništa "niste dali"!
Posebno ništa nije dao vučić, ni u jednom trenutku: ni kao generalni sekretar šešečja i njegovih radikala, niti kasdnije kao član sns , niti posle kao ppv, ni kao predsednik vlade ni sada kao predsednik.
Naprotiv!
Posredno je učinio sve da slučaj ne bude rešen, a formalno je govorio - lagao, kao i sada, da su "sve učinili".
Zašto vučič nije svedočio u suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije, a kao tadašnji miniustar za informisanje bio je apsolutno upoznat sa svim detaljima Ćuruvijine egzekucije, koju je, kasnije po sopstvenom priznanju, proslavio, baš kao i ubistvo Zorana Điniđa!?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi