Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Nikola Burzan“ za Mariju Stojanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 06. 2021.

Izvor: Danas

„Nikola Burzan“ za Mariju Stojanović

Godišnja nagrada za najboljeg novinara lista Danas pripala novinarki političke rubrike

Beograd - Godišnja nagrada Dan Grafa Nikola Burzan za najboljeg novinara lista Danas pripala je većinom glasova žirija novinarki političke rubrike Mariji Stojanović.

Žiri je konstatovao da je Marija kao novinarka ne samo u prethodnih godinu dana već i svojim celokupnim stažom u Danasu uvek uspevala da rubrikama u kojima je radila ponudi odličan sadržaj, a samim tim i čitaocima nova saznanja o najvažnijim društvenim i političkim temama. Zahvaljujući jakim izvorima u diplomatskim krugovima omogućila je listu da na stranama političke rubrike i u proteklih godinu dana ima ekskluzivne i relevantne činjenice o položaju Srbije i domaćih političara u svetskim i evropskim krugovima. Njena istraživačka crta i novinarska radoznalost bili su dobitna kombinacija za teme koje su izazivale ne samo pažnju čitalaca, već i da uzburkaju sve političke činioce na domaćoj sceni.

U razmatranje je uzeto u obzir i to što je Marija i kao prevodilac dodatno doprinela obogaćivanju sadržaja lista, kao i njena svestranost u praćenju oblasti od unutrašnje i spoljne politike, pa sve do tema iz društva i kulture. 

Žiri u sastavu: Safeta Biševac, Aleksandra Ćuk, Aleksandar Milošević, Zoran Lazić i Vladimir Živanović istakao je da je ove godine imao izuzetno težak zadatak, pošto je u izboru figuriralo više kvalitetnih kandidata čija su imena razmatrana, a čiji rad svakako zaslužuje pohvalu i podsticaj da nastave da istom energijom doprinose Danasu. Zbog toga želimo da naročito istaknemo Katarinu Živanović, Ivanu Šundić Mihovilović, Vesnu Andrić i Olgicu Nikolić, čiji je visoko kvalitetan rad ozbiljno razmotren, a za konačnu odluku su prevagu donele doslovno nijanse. Prilikom odlučivanja razmotren je i rad dopisnika iz Novog Pazara i Vranja, Slađane Novosel i Vojkana Ristića, koji je takođe ocenjen visoko kvalitetnim.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi