Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sporazum rukovodstva RTV i sindikata: Povećanje plata i produženje Kolektivnog ugovora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 05. 2021.

Izvor: rtv.rs

Sporazum rukovodstva RTV i sindikata: Povećanje plata i produženje Kolektivnog ugovora

Sporazum o produženju važnosti kolektivnog ugovora i odluku o povećanju plate zaposlenih, danas su potpisali generalni direktor i predstavnici tri reprezentativna sindikata Radio-televizije Vojvodine.

Veliki značaj ogleda se u profesionalnoj saradnji sa sindikatima i obostranom razumevanju, istakao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, prilikom potpisivanja sporazuma o produžetku važnosti kolektivnog ugovora i povećanju plate zaposlenih. Povećanje za deset odsto značajan je korak kako za sadašnja, tako i za sva buduća unapređenja materijalnog položaja zaposlenih, naglasili su sindikati.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim predstavnicima sindikata i rukovodstvu sindikata na razumevanju stanja u kome se nalazi Radio-televizija Vojvodine i da pohvalim jednu dobru profesionalnu saradnju koju imamo u nadi da ćemo nju nastaviti“, rekao je dr Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV-a.

"Najpre bih hteo da kažem da je ono najbitnije rešeno, krov nad glavom, a samim tim i ovo danas potpisivanje aneksa i sporazuma je na neki način nešto što je dobro, lepo i nadam se ne krajnje rešenje“, izjavio je Dragutin Remecki, predsednik Samostalnog sindikata.

"Mi smo i prošle godine imali jedan aneks kolektivni ugovor gde smo povećali zaposlenima regres i topli obrok i sve to skupa čini oko 20 odsto povećanja, kako je poslodavac rekao to su njegove realne mogućnosti“, rekao je Darko Šper, poverenik sindikata Nezavisnost.

"Mislim da je poslodavac imao razumevanja za naše potrebe, uvek može bolje, ništa nije savršeno, tako da smatram da je ovo dobar posao za sve nas i da će se osetiti blagodeti ovog kolektivnog ugovora, plata će otići malo gore, ne previše, ali ipak je uspeh“, rekao je Mijaz Čivović, predsednik strukovnog sindikata.

Obe strane zaključuju da će korona kriza tek pokazati finansijske posledice, te da je svako poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih značajno kako bi Radio-televizija Vojvodine nastavila da što bolje i produktivnije vrši funkciju uticajnog javnog servisa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi