Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trideset godina dopisništva RTS-a u Čačku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 03. 2021.

Autor: Silvija Pašajlić Izvor: RTS

Trideset godina dopisništva RTS-a u Čačku

Pre tačno 30 godina počelo je da radi dopisništvo RTS-a u Čačku. Od tada naše kolege svakodnevno izveštavaju o događanjima u Moravičkom okrugu.

Dopisništvo iz Čačka prvi prilog emitovala je u martu 1991 o reviji filmova iz Kinoteke.  Da oformi malu ekipu, za Branka Stevanovića, prvog urednika bio je veliki izazov.

"Kad su mi rekli da to moraju da budu mladi ljudi koji su bili spremni da rade non-stop, pod svim uslovima, tako da sam se ja opredelio, neki izbor koji sam mogao u tom trenutku i to se pokazalo kao dobro", priseća se Branko.

Dve godine kasnije otvoren je studio, pa je i iz Čačka bilo moguće slanje i emitovanje priloga, ali i realizacija "Hronike Moravičkog okruga" i drugih emisija uživo.

"Dobro veče iz Televizijskog centra u Čačku. Poštovani gledaoci druženje u troipočasovnoj emisiji "Srbija danas subotom" počinjemo ovde, na vrhu Ovčara gde se nalaze i uređaji Radio televizije Srbije koji i ovoga puta omogućuju da slika i zvuk koje emitujemo iz naših studija dopru do vas", tako je zvučala najava emisije dopisništva.

Godine su prolazile, menjao se broj zaposlenih, a rad sa reporterskim mikrofonom kolege koji su otišli u penziju još uvek prepričavaju.

"Mislim da sam srela mnogo zanimljivih ljudi, da sam imala sreću da upoznam darovitu decu, da o njima pišem, da radim divne reportaže iz Ovčarsko kablarske klisure, o Maloj srpskoj svetoj gori, da čujem mudre savete starina sa Kablara, da od Rudnika do Javora budemo stalno na terenu, da beležimo mnoge lepe i kvalitetne stvari", kaže novinarka i urednica Milica Dopuđa.

Da o svemu saznamo više, ali i da stignemo do udaljenih predela pomoć imamo od gledalaca, a u susret novim pričama često moramo savladati brojne prepreke.

Svakodnevno beležimo i probleme sugrađana, radujemo se njihovim uspesima, ali i otkrivamo zanimljivosti i lepote ovog dela zapadne Srbije. Tema uvek ima za sve emisije naše televizije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi