Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB, postoje saznanja da pokreću novi TV kanal
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 01. 2021.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB, postoje saznanja da pokreću novi TV kanal

Na delu je pokušaj udruživanja privatne kompanija Telenor i državnog Telekoma kako bi iz Srbije isterale treću privatnu kompaniju SBB, i to ne zbog profita nego zbog održavanja rejtinga „partije i bratije”, i uticaja na sredstva javnog informisanja, ocenila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

Ona je za N1 ocenila da se radi o poslednjem i možda najsnažnijem udarcu režima „kako bi od Srbije napravio Vučićev tamni vilajet”.

„Ako se taj plan, daleko bilo, ostvari, ostaćemo bez SBB kao izvora finansiranja televizija N1 i Nova S, što je jednako njihovom nepostojanju, a za mene je to apsolutno alarmantno”, izjavila je Tepić

Ona je, gostujući u programu N1, gostovanja navela da je pročitala saopštenje Telenora, u kome ta kompanija naglašava da posluje u fer okolnostima konkurencije i po evropskim pravilima, pa je javno pitala vlasnika Telenora (Petra) Kelnera iz Češke „da li je svestan da ovaj posao sa Telekomom znači uništenje treće kompanije, što nije u skladu sa evropskim standardima niti u skladu sa onim što je saopštio Telenor”.

„Mislim da je poslednji trenutak da se Telenor povuče iz tog posla, a ako to ne uradi moraće da reaguju institucije Evropske unije”, zaključila je Tepić.

Ona je ocenila i da, na ovaj način, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić uoči izbornog ciklusa fingira postojanje demokratskih i slobodnih medija „samo da bi sačuvao svoje izvore informisanja a eliminisao N1 i Nova S”.

Tepić je rekla kako ima saznanja da će u aprilu proraditi kanal Euronews, „koji će navodno biti umeren kanal”.

„Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević poziva novinare da se tamo zaposle”, navela je Tepić dok je prenosila svoja saznanja o budućoj uređivačkoj politici tog kanala.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi