Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo prvi urednik Radio Kraljeva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2021.

Izvor: RTV Kraljevo

Preminuo prvi urednik Radio Kraljeva

U Kraljevu je danas sahranjen Miodrag Đokić (1933-2021) direktor Radio Kraljeva u osnivanju a kasnije, posle spajanja sa Ibarskim novostima i prvi urednik Radio Kraljeva.

Po odlasku iz Radio Kraljeva Miodrag je obavljao niz rukovodećih dužnosti u preduzeću „Autotransport“ iz Kraljeva da bi radnu karijeru okončao, kao rezervni major pešadije, u nekadašnjem Štabu za teritorijalnu odbranu Međuopštinske regionalne zajednice Kraljevo.

Pre ovih dužnosti Đokić je radio kao učitelj u rodnoj Katrgi a potom je obavljao i niz odgovornih funkcija u ondašnjoj opštinskoj omladinskoj organizaciji.

Radio Kraljevo je, svojom Odlukom od 30. juna 1966. godine, osnovala Skupština opštine Kraljevo a program je počeo da se emituje 30. decembra 1970. godine.

Kao direktor radija u osnivanju Miodrag Đokić je bio zadužen za poslove nabavke opreme i njene montaže, a kasnije i za izbor prvih zaposlenih.

U Ratini je, tada, montiran 10 kilovatni srednje talasni predajnik a studio na VI spratu Doma društvenih organizacija. Na tom poslu Đokić tesno je sarađivao sa stručnjacima iz Radio Beograda.

Radio Kraljevo je, nedavno, obeleželi pola veka svog postojanja i rada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi