Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bodrožić (NUNS): Dajemo poslednju šansu vlasti da se unormali i upristoji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2021.

Autor: Beta Izvor: Danas

Bodrožić (NUNS): Dajemo poslednju šansu vlasti da se unormali i upristoji

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić rekao je da će medijske i novinarske organizacije, okupljene u Medijsku koaliciju, ući u novu radnu grupu za bezbednost novinara pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ali s oročenim mandatom od nekoliko meseci.

On je, u intervjuu za portal Tačno.net, rekao da će ostanak udruženja u radnoj grupi biti vezan za ispunjenje zahteva koja su udruženja ispostavile vlastima i „koji stoje nerealizovani još od pre nekoliko godina“.

„Šaljemo jasnu poruku Vučiću i njegovoj partiji, barem što se tiče NUNS-a, da je ovo poslednja šansa da se unormale i upristoje“, rekao je Bodrožić.

On je dodao da je za njega učešće predstavnika Evropske komisije u radu nove radne grupe – „najjači argument da se u nju i udruženja uključe“.

„Sva ostala argumentacija za ulazak u još jednu radnu grupu je veoma tanka, jer smo do sada mnogo puta na istovetan način nasankani i iskorišćeni i, na kraju krajeva, poniženi“, rekao je on.

Bodrožić je podsetio da je Medijska koalicija u jesen 2018. podnela vladi 13 zahteva za poboljšanje medijske scene, ali da su oni do danas ostali neispunjeni.

„Pre svega, zahtevali smo da državni funkcioneri i predstavnici vladajuće partije prestanu da nas prozivaju, vređaju, omalovažavaju i diskriminišu, odnosno da prestanu da stvaraju atmosferu progona i linča i tako inspirišu silne ludake koji nas targetiraju po društvenim mrežama i pljuju i napadaju na ulici“, rekao je Bodrožić.

On je rekao da ne veruje da će ministarka kulture i informisanja Maja Gojković doprineti normalizaciji medijske scene u Srbiji, ali da bi voleo da nije u pravu.

„Maja Gojković je jedno vreme očigledno glumila da se transformisala i prihvatila demokratske norme i pravila, ali onda je došla na čelo Skupštine Srbije i videli smo da je malo razlike između one Maje Gojković koja je devedesetih huškala na rat, širila šovinističke ideje i nacionalističke fantazmagorije, proterivala Balaševića iz Novog Sada i slično – i ove Maje Gojković koja besprizorno gazi parlamentarnu demokratiju, nipodaštava i vređa političke oponente i nezavisne medije“, rekao je Bodrožić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi