Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zoran Gojković: I novinari rizična grupa, naći ćemo način da se i oni vakcinišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2021.

Autor: Beta Izvor: Danas

Zoran Gojković: I novinari rizična grupa, naći ćemo način da se i oni vakcinišu

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa Zoran Gojković izjavio je danas da se razgovara o vakcinaciji novinara u Srbiji jer oni po njegovim rečima, spadaju u rizične grupe stanovništva.

„Novinari su izuzetno izloženi. U najskorije vreme, s dolaskom veće količine vakcina, možda već za nedelju ili dve, naći ćemo način da se i novinari vakcinišu“, kazao je Gojković na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Upitan koliko građana treba da se vakciniše da bi bila ukinuta obaveza nošenja zaštitne maske, epidemiolog Predrag Kon kazao je da to dolazi u obzir „tek kada kolektivni imunitet bude visok“ i kad se brojevi novozaraženih spuste „ispod dvocifrenih“.

„Prilično smo daleko od takve situacije ali da je neko pre pola godine rekao da ćemo imati vakcine u januaru, tvrdio bih da je to nemoguće“, dodao je Kon.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi