Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Za prvih pet meseci 69 lokalnih samouprava raspisalo konkurse za medijske projekte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

01. 06. 2015.

Autor: M. I. Izvor: UNS

Za prvih pet meseci 69 lokalnih samouprava raspisalo konkurse za medijske projekte

Od sto četrdeset šest opština u Srbiji, ne računajući opštine na Kosovu i Metohiji, za prvih pet meseci ove godine, konkurs je raspisalo šezdeset i devet opština, među kojima su tri beogradske i jedna niška gradska opština.

 

Od do sada raspisanih konkursa, novinarska i medijska udruženja uočila su nepravilnosti na 37 javnih poziva, što je više od polovine. Najveći deo tih opština i gradova, njih 20, nakon reakcije udruženja, ispravile su javne pozive i uskladile ih sa Zakonom i Pravilnikom.

U četiri opštine bilo je zloupotreba u procesu raspodele javnih sredstava za ostvarivanje ovih projekata, na koje su medijska i novinarska udruženja takođe blagovremeno ukazivala.

Podsećamo, Zakonom o javnom informisanju i medijima i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja predviđeno je da opštine i gradovi u toku godine raspišu konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

 

 

.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

23.06.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:41

Trgoviste

U Trgovistu raspisan konkurs. Nije ispostovan Zakon ni pravilnik u celosti. 3 500 000 miliona najverovatnije namenjeno jednom pojedincu za kupovinu opreme da bi krenuo sa informisanjem,a ne za informisanje momentalno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi