Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Konkurs raspisan po meri jedne lokalne televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

06. 04. 2015.

Autor: N. Božović Izvor: Blic

Konkurs raspisan po meri jedne lokalne televizije

Gradska vlast će do juna raspisati javnu nabavku za prenos sednica Skupštine Kraljeva, tako da će ubuduće zasedanja prenositi samo jedna, a ne tri televizije kao do sada. Time je došao kraj praksi „kupovine kolektivnog medijskog mira“.

Unazad nekoliko godina, tri televizije iz Kraljeva prenose uživo sednice i za to ih grad plaća po 100.000 dinara.

Predsednik gradske skupštine Sreten Jovanović kaže da je iznos podeljen na tri televizije pre izvesnog vremena. U odluku da tri televizije prenose sednice skupštine ušlo se iz ljudskog ili socijalnog karaktera, pa je iznos koji je dogovoren za plaćanje prenosa, podeljen na jednake delove. Sada zakon kaže da to mora da bude jedna medijska kuća i moraćemo da raspišemo javnu nabavku, kaže Jovanović.

Na pitanje, šta će raditi kada se na tender prijave i mediji koji nisu iz Kraljeva i da li će se rukovoditi najpovoljnijom ponudom, Jovanović je rekao da će konkurs prilagoditi kraljevačkim televizijama, ali smo ostali uskraćeni za objašnjenje na koji na koji način će to izvesti.

U javnoj nabavci mogu učestvovati i mediji iz drugih gradova, koji se vide, ali i slušaju u Kraljevu, jer se mogu prijaviti i radio stanice. Lokalna samouprava je u obavezi da prenosi zasedanja, ali nigde ne piše kako, niti ko će ih prenositi. Svi koji ispunjavaju uslove moći će da konkurišu. Grad Kraljevo je prošle godine platio penale zato što nije raspisao nabavku kaže Violeta Konjokrad, vlasnica TV Kraljeva, radija i novina „Ibarske novosti”.

Zoran Jovanović, vlasnik RTV „Melos“, misli da bi ovakva praksa trebalo i dalje da potraje. Bilo bi realno da svi dobiju po malo. Trebalo bi da budemo solidarni kao i do sada, ali da se prenosi ubuduće plaćaju po danu, a ne po sednici, jer se dešava da jedno zasedanje traje po nekoliko dana kaže Jovanović.

Za medijske projekte 15 miliona

Polovinom marta završen je konkurs za fi nansiranje medijskih projekata iz budžeta grada Kraljeva. Prijavljeno je 14 projekata sa ukupnim budžetom do 34 miliona, a grad je izdvojio 15 miliona dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi