Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Demokratija u Srbiji pod senkom zakona o medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 09. 2009.

Demokratija u Srbiji pod senkom zakona o medijima


Udruženje novinara Srbije žali što su novinari Srbije dočekali 15. septembar, dan koji su Ujedinjene nacije odredile za proslavu demokratije, pod stegom najrestriktivnijeg zakona o medijima u regionu, koji je vlast progurala kroz parlament pre samo dve nedelje.

Tačno je da je demokratija kod nas „mlada i nedovoljno razvijena“, kako stoji u prigodnom saopštenju na sajtu Narodne skupštine Srbije, ali je posebno nesrećna okolnost da naša mlada demokratija, svega devet godina posle pobede nad režimom Slobodana Miloševića, pravi krupan korak nazad u odnosu na dostignute slobode.

Tačno je da „najveći broj ljudi u svetu danas vidi demokratiju kao političku slobodu građana da govore, da kritikuju...“, kako stoji u saopštenju na sajtu srpskog parlamenta, i zato je za žaljenje što je najviše zakonodavno telo u Srbiji upravo izglasalo zakon kojim država ograničava te slobode na način protivan Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi