Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarski kodeks Palmi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 08. 2009.

Novinarski kodeks Palmi


V. d. predsednika UNS-ovog Kluba novinara pomoravskog okruga i dopisnik Tanjuga Dušan Aničić predao je juče gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću - Palmi Kodeks novinara Srbije. U susretu sa članovima UNS-ovog Kluba novinara lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković ponovio je da neće glasati za izmene Zakona o informisanju, uz ocenu da će taj zakon "teško proći i uz veliko lobiranje".

"Mi sada u 2009. godini donosimo nešto protiv čega je bilo 90 odstoSrbije 1999. godine, samo zato što se to tiče odnosa jednog političaraprema jednom mediju", rekao je Marković i ocenio da je "čudno da i onikoji su nekada javno informisanje nazivali medijskim mrakom a nekemedije 'Bastiljom', sada hoće Zakon sa mnogo većim mrakom nego što jebio".

Marković je naveo da postoji dobra saradnja novinara i gradske vlasti i obećao podršku Klubu novinara.

U poseti su bili i Zoran Stojković, fotoreporter Tanjuga iz Jagodine, Dragan Marković Mare, novinar RTS-a i Emil Milojević, urednik televizije Mihajlović iz Paraćina.

Klub novinara pomoravskog okruga osnovan je polovinom juna i čine ga novinari Jagodine, Ćuprije, Despotovca i Paraćina, dok novinari Svilajnca imaju svoj klub, a Rekovac nema informativna glasila.

D. Aničić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi