Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šest opština raspisalo konkurse za projektno sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 01. 2023.

Autor: A.M Izvor: UNS

Šest opština raspisalo konkurse za projektno sufinansiranje medija

Opštine Čajetina, Svilajnac, Petrovac na Mlavi, Sečanj, Prokuplje i grad Jagodina raspisali su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata. Najviše novca za sufinansiranje medijskih sadržaja izdvojila je Čajetina, 20 miliona dinara, dok je najmanje odobrila opština Sečanj, milion i petsto hiljada dinara.

Petrovac na Mlavi za sufinansiranje medijskih projekata izdvojio je devet miliona dinara. Prokuplje i Svilajnac će sufinansirati medijske projekte sa po šest miliona dinara, dok će Jagodina dodeliti  pet miliona i šesto hiljada dinara.

U Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja opštine Čajetina, koji je objavljen na sajtu ove opštine i u nedeljniku „Vesti“ , piše da je najmanji iznos sredstava po projektu 50 hiljada dinara, a najveći četiri miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je do 31. januara 2023. godine.

Najmanji iznos sredstava po projektu za opštinu Svilajnac je 30 hiljada dinara, a najveći iznos je pet miliona dinara. Rok za podnošenje projekta je do 3. februara 2023. godine.

Za opštine Petrovac na Mlavi i Sečanj najmanji iznos po projektu je 50 hiljada dinara.

Petrovac na Mlavi bi trebalo da raspodeli najviše dva miliona i petsto hiljada dinara po projektu, dok za opštinu Sečanj u Konkursu piše da će ova opština za pojedinačne projekte  dodeliti najviše 500 hiljada dinara po projektu.

Grad Jagodina odobrava najmanji iznos sredstava po projektu  u iznosu od 50 hiljada dinara, a najveći iznos je 2 miliona dinara.

Opština Prokpuplje je izdvojila najviše četiri miliona i osamsto hiljada dinara, a najmanje 100 hiljada dinara, piše u Konkursu ove opštine.

Na ovim  konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da  prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR-u.

Pravo učešća na konkursima nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranja, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Pravna lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila, nemaju pravo da učestvuju na Konkursu.

Dodatne informacije za prijavu na konkuse koje su raspisale ove opštine i grad Jagodina , kao i način prijave, nalaze se na zvaničnim sajtovima opština i na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom „Medijski konkursi“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi