Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o novinskoj agenciji Tanjug
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 05. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o novinskoj agenciji Tanjug

Savet za borbu protiv korupcije objavio je Izveštaj o Tanjugu koji sadrži istraživanje poslovanja ove novinske agencije od 2015. godine kada je Vlada Srbije donela Odluku o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug do 2020. godine kada je država za 628 hiljada evra prodala pravo korišćenja žiga novinske agencije.

Žig je prodat na period od deset godina firmi “Tačno”, koju su osnovali Televizija Pančevo i “Minacord media” čiji su zakonski zastupnici Željko Joksimović i Manja Grčić.

Krajem decembra 2020. godine Republička direkcija za imovinu je UNS-u odgovorila da firma „Tačno” iz Beograda nije kupila Tanjug već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te novinske agencije.

U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na određeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrđene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug”, odgovorili su UNS-u iz te direkcije.

U medijima su se ovih dana pojavile spekulacije šta sve podrazumevaju imovinska prava i da li se ona odnose na nekretnine koje je Tanjug posedovao u Skoplju, Podgorici i Zagrebu.

Kompanija „Tačno“ demantovala je da ima ikakvih imovinskih prava, navodeći da je „preuzela samo ime “Tanjug”, žigove i radnike ove agencije i ništa više”.

Izveštaj Savet za borbu protiv korupcije možete preuzeti ovde.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi