Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo nekadašnji urednik Radio Kraljeva Slavoljub Daišević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 10. 2021.

Autor: A.D. Izvor: UNS

Preminuo nekadašnji urednik Radio Kraljeva Slavoljub Daišević

Nebeska kraljevačka novinarska redakcija od juče ima još jednog člana više, posle odlaska u večnost novinara za kojeg je radio bio i ostao velika životna ljubav

U Kraljevu je u svojoj 84-oj godini preminuo Slavoljub Slavko Daišević, višedecenijski novinar i urednik. Slavko je rođen 4. decemba 1937. godine u Tavniku kod Kraljeva. U svom rodnom selu i kasnije u Lađevcima pohađao je i završio osnovnu školu. Bio je đak kraljevačke Gimnazije, a potom je završio i Višu pedagošku školu u Beogradu.

Radio je kao stipendista u Sanskom Mostu kod Banjaluke, kao nastavnik srpskohrvatskog jezika. Tu je i počeo svoju novinarsku karijeru na lokalnom radiju, gde je bio i prvi urednik. U Kraljevo se vratio 1975. godine i počeo da radi u Radio Kraljevu i „Ibarskom novostima“ u kojima je ostvario dugu i plodnu karijeru.

Osamdesetih godina prošlog veka postaje urednik Radio Kraljeva, uvodi jutarnji program, tematske emisije, a pod njegovom uredničkom „palicom“ počelo je emitovanje Drugog programa radija. Zahvaljujući njegovom radu devedesetih godina prošlog veka Radio Kraljevo je proglašeno najboljim radiom u sistemu Udruženih radio stanica Srbije.

Plejada sjajnih novinara stasala je tokom njegovog urednikovanja. Mnogi od njih su i danas u novinarstvu.

Slavoljub Daišević sahranjen je na starom groblju u Kraljevu

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi