Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Poverenik Marinović čestitao predsedniku i svim članovima UNS-a Svetski dan slobode medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 05. 2021.

Izvor: UNS

Poverenik Marinović čestitao predsedniku i svim članovima UNS-a Svetski dan slobode medija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović čestitao je predsedniku Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimiru Radomiroviću i članicama i članovima UNS-a Svetski dan slobode medija koji se danas obeležava.

„Povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, upućujem čestitke i najbolje želje za  uspehe na ličnom i profesionalnom planu Vama i svim članicama i članovima Vašeg udruženja“, naveo je u pismu Marinović.

U pismu povernik Marinović poželeo je Radomiroviću „uspeh u nastojanjima da zajedno sa nadležnim državnim institucijama da doprinos ostvarivanju važnih ciljeva kao što su, na prvom mestu, mnogo primerenija i ekonomska i socijalna pozicija novinara u društvu, a potom puna transparentnost medijskog vlasništva, dostupnost javnosti informacija o finansiranju medija iz javnih izvora, suzbijanje mehanizama autocenzure, zaustavljanje sve šire tabloidizacije...“

„Posebno Vam želim uspeh i u ostvarivanju ciljeva za koje je doprinos novinara i medija potpuno nezaobilazan. Profesionalne asocijacije novinara su jedine koje svojim aktivnostima mogu i moraju da smanje ogroman raskorak između vrednih, profesionalnih, etičkih standarda upisanih u novinarske kodekse i praktičnog delovanja nekih medija i ‘medijskih’ radnika koji sa tim standardiima gotovo da i nemaju veze“, navodi Marinović.

Poverenik za informacije od javnog značaja naveo je i da „veoma ceni činjenicu da članovi Vašeg udruženja kontinuirano koriste prava iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i tako od njih prave efikasno sredstvo demokratske kontrole javnosti nad radom vlasti“.

„I ovom prilikom potvrđujem spremnost i obavezu mojih saradnika i moju da, u okviru objektivnih mogućnosti, novinarima i medijima pomognemo u ostvarivanju njihove važne društvene funkcije“, napisao je Marinović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi