Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo kulture raspisalo konkurse: 310 miliona za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 01. 2021.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Ministarstvo kulture raspisalo konkurse: 310 miliona za medije

Ministarstvo kulture i informisanja danas je raspisalo deset konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja za 2021. godinu za koje je ukupno opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos od uvođenja projektnog sufinansiranja 2015. godine.

Na republičkom nivou prošle, kao i 2019 godine, za konkurse je bilo opredeljeno 274 miliona dinara, odnosno 36 miliona manje u odnosu na 2021. godinu.

Ministarstvo kulture i informisanja prvi put je odlučilo i da raspiše konkurs za projekte koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture, za koji je izdvojeno 30 miliona dinara. Isto toliko novca opredeljeno i za ovogodišnji konkurs za internet medije.

Na konkursu Ministarstva kulture za sadržaje na jezicima nacionalnih manjina opredeljeno je 41 milion dinara, dok je na konkursu za sadržaje koji su namenjeni pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona izdvojeno 29 miliona dinara.

Za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda opredeljeno je 18 miliona dinara, dok je za projekte proizvodnje medijskih sadržaja za radio izdvojeno 32 miliona dinara.

Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija opredeljeno je deset miliona dinara, a za proizvodnju sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom 15 miliona dinara.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije izdvojeno je 70 miliona dinara, dok je za projekte proizvodnje sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija 35 miliona dinara.

Medijski konkursi Ministarstva kulture i informisanja otvoreni su do 12. februara, a rok za dostavljanje predloga članova konkursne komisije je 20 dana od objavljivanja konkursa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi