Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Predlog Odluke o pokretanju inicijative za privatizaciju Radio televizije Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

16. 12. 2017.

Izvor: Beta

Predlog Odluke o pokretanju inicijative za privatizaciju Radio televizije Kragujevac

Gradsko veće Kragujevca utvrdilo je predlog Odluke o pokretanju inicijative za privatizaciju Privrednog društva Radio televizija Kragujevac o kojoj će se izjašnjavati odbornici gradske Skupštine u sredu, 20. decembra.

"Ako odbornici daju saglasnost na taj predlog, odluka će biti dostavljena Ministarstvu privrede na dalje postupanje", saopšteno je danas medijima.

Radio televizija Kragujevac prvi put je privatizovana u oktobru 2015. godine kada je ovu medijsku kuću kupio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević.

Ta privatizacija poništena je krajem januara 2017. godine zbog toga što Milosavljević nije poštovao obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Posle raskida prve privatizacije, Radio televiziju Kragujevac letos je ponovo preuzeo grad Kragujevac, na određeno vreme, na rok od šest meseci, do nove privatizacije.

RTK je obnovila emitovanje programa krajem avgusta, posle devet meseci prekida zbog teške finansijske situacije, dugovanja, blokade računa i neisplaćenih zarada s doprinosima.

Ovu medijsku kuću je u junu 2017. godine napustilo 35 zaposlenih, uz državni socijalni program, a ostalo je 24. Grad Kragujevac je svim zaposlenima isplatio sve zaostale zarade, dug nastao u vreme "gazdovanja" Radoice Milosavljevića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi