Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  „Nedeljene novine“ iz Bačke Palanke izlaze i nakon raskida privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

01. 03. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

„Nedeljene novine“ iz Bačke Palanke izlaze i nakon raskida privatizacije

Nakon što je Ministarstvo privrede u oktobru prethodne godine poništilo privatizaciju lokalnog lista „Nedeljne novine“ iz Bačke Palanke koje su bile u vlasništvu Milojka Pavlovića, ovaj mediji nastavio je da izlazi.

„Od kada je raskinuta privatizacija radimo u teškim uslovima. Finansiramo se od oglasa i prodaje lista. Zarada lista u toku meseca je na nivou tri minimalca“, rekla je o UNS-u urednica lista „Nedeljne novine“ Nada Dedijer.

Ona ističe da ne zna šta će dalje biti sa sudbinom 'Nedeljnih novina'.

"Hoćemo li biti ponovo prodati ili će kapital pripasti zaposlenima, to ćemo videti. Čekamo šta će Ministarstvo privrede odlučiti", kaže Dedijer.

Ona objašnjava da je nakon raskida privatizacije ovaj list napustilo pet zaposlenih, a ostalo tri, od koji je samo jedan novinar.

"Nakon što je novi vlasnik Milojko Pavlović kupio list, doveo je novinare sa radija i televizije i oni su radili honorarno. Kad im je ugovor istekao i kada je raskinuta privatizacija, oni su otišli. Danas jedan novinar treba da pokrije sve vesti iz opštine. Zbog nedostatka zaposlenih i finansijskih sredstava, preuzimamo vesti sa interneta kako bismo pokrili sve novosti iz Bačke Palanke“, kaže Dedijer.

Nada Dedijer rekla je UNS-u da je nakon privatizacije otišla iz lista i uzela otpremninu, ali da i dalje volonterski pomaže ovom lokalnom listu u uređivanju novih izdanja. 

„Nedeljne novine“ izlaze već pet decenija, danas priređuju sadržaje, osim na srpskom, na mađarskom i slovačkom jeziku i prodaju se, kako kaže Dedijer, u 2.300 primeraka.

Novog vlasnika Milojka Pavlovića ovaj list je dobio u septembru 2015. godine, kada je on na javnom nadmetanju ponudio najvišu cenu - 34.000 evra. Prethodne godine Ministarstvo privrede je raskinulo privatizaciju, jer vlasnik nije poštovao kupoprodajni ugovor.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi