Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Gasi se Radio Kikinda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

11. 12. 2015.

Izvor: UNS

Gasi se Radio Kikinda

Posle 24 godine rada, Radio Kikinda koji posluje u okviru Informativnog centra Kikinda će biti ugašen jer se niko od zainteresovanih sadašnjih i bivših zaposlenih nije javio za upis besplatnih akcija.

 

„Obavili smo celokupnu proceduru za prenos kapitala bez naknade na zaposlene, ali se niko nije javio na Javni poziv za upis besplatnih akcija. Pošto ne preostaje drugo rešenje, sledi nam gašenje. Imamo 11 zaposlenih i u pripremi je dokumentacija za dobijanje otpremnina“, rekao je za UNS direktor Radio Kikinde Siniša Boškov.

Po informacijama do kojih je došao UNS, radio ima velika dugovanja i ekonomski je neisplativ pa zbog toga niko od zaposlenih nije hteo da preuzme odgovornost na sebe i postane vlasnik ovog medija.

Podsećamo, Radio Kikinda je jedan od  23 medija za koje nije bila oglašena prodaja od strane Agencije za privatizaciju pa su mogli da budu privatizovani metodom prenosa kapitala bez naknade na zaposlene ili ugašeni.

Iako je privatizacija medija završena 31. oktobra, do sada je samo 34 od 73 medija dobilo nove vlasnike.

I dalje, 21 medij čeka da bude privatizovan prenosom kapitala zaposlenima bez naknade, 14 će biti ugašeno, dok će četiri medija promeniti delatnost.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi