Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Koleginica objavila knjigu o homofobiji u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 06. 2009.

Koleginica objavila knjigu o homofobiji u Srbiji


Lidija Obradović, novinarka Politikinog magazina „Viva“ objavila je knjigu „Biti gej u Srbiji“. Ovo je prva knjiga koja se bavi kompleksnom temom homofobije u Srbiji, stvarnim životom muškaraca koji vole muškarce i sukobljenim odnosom hetero i homo orijentisane Srbije.

     „Biti gej u Srbiji“ sadrži ispovesti homoseksualaca iz Beograda, unutrašnjosti Srbije i Vojvodine različitog porekla, starosne dobi, obrazovanja i socijalnog statusa, stavove sociologa (prof dr Ratko Božović), psihologa (Vesna Brzev- Ćurčić), političkih i javnih ličnosti (dr Svetozar Čiplić, Jovan Ćirilov) o odnosu porodice i društva prema gej populaciji. Knjiga sadrži medicinska i naučna objašnjenja homoseksualnosti, relevantna verska učenja i stavove Srpske pravoslavne crkve,  novinarski tekst iz magazina „Prestup“ koji je bio povod za pisanje knjige, deo komentara sa internet sajtova na kojima je ovaj tekst prenet i brojne autentične priloge o predrasudama i licemerju pojedinaca, radikalnih grupa i institucija prema homoseksualcima i homoseksualnosti.

Zainteresovane kolege knjigu mogu kupiti pouzećem, po povlašenoj ceni od 400 din. (+ PTT). Kontakt adresa: lidija.o@eunet.rs mobilni 063/626 700.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi