Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari i putari
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

17. 04. 2009.

Novinari i putari


Želim da Vas obavestim o konfuziji koja je nastala posle raskida kupoprodajnog Ugovora sa RTV "VG-4" Knjaževac, (nekadašnji JIP "Knjaževac")!

Ugovor je nedavno raskinut od strane Agencije za privatizaciju, u jeku su licitacije, sudske, za namirivanje radnika koji su tužili RTV za zaostale zarade (od juna prošle godine, ni plate, ni doprinosa), a obavezni učesnik licitacija je i "gazda" Goran Vesić, koji je do sada kupio većinu opreme! Zakup prostorija je takođe prebacio na svoju firmu iz Niša, ali i dva knjaževačka broja telefona!
Petoro radnika je prešlo u njegovu firmu Preduzeće za puteve "Niški VG-4" iz Niša, gde su dobili rešenja na 3 meseca za radna mesta: novinar, snimatelj, realizator...
Hmmm. Mislio sam da u takvim firmama rade drugi profili. No, ovo je zemlja bajki. Inače, ta firma se obavezno pojavljuje na licitaciji.
Ostali radnici se vode, pod starim nazivom, kao radnici JIP"Knjaževac" i čeka se postavljenje nekog od strane države za nadgledanje situacije do daljnjeg.

Šta je nelogično, a mislim i protivpravno RTV program se i dalje emituje, pod logom firme koja praktično više ne postoji (dozvola je izdata za RTV "VG-4" Knjaževac), a realizuju je ljudi iz niškog Preduzeća za puteve...Strašno.
Dakle, slikovito, "neko je umro, ali ti i dalje koristiš njegovu ličnu kartu!"

Ja sam RTV tužio, ali i dao otkaz početkom marta, posle odsustva od 15. 09. 2008. g. u vidu prisilnog plaćenog odsustva, a onda i dobrovoljnog neplaćenog i godišnjeg odmora. Nisam želeo više ponižavanja, ali me boli cela situacija u jedinoj lokalnoj RTV!
Postaćemo "medijsko selo".

Saša Todorović, novinar "na ledu"


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi